Julkaistu    |  Päivitetty 
Yksi monien puolesta

Laatikot kuin balettikohtaus

Olen innokas aamupyöräilijä ja samalla ympäristön tarkkailija. Huomiotani on kiinnittänyt varsin omaperäinen postilaatikkomallisto ja sen sijoittelu muuten niin täydellisyyteen pyrkivässä kotomaamme kokokuvassa. Isojen rivitaloyhtiöiden läheisyydessä on asukkaille yhtenäiset, lukolliset postilaatikot hyvässä järjestyksessä. Mutta kun pyöräilen vanhan Utran ja Mutalan asutusalueille esimerkiksi, niin kyllä käytännöt muuttuvat.

Muutamia omakotitaloja on kauniisti aidatun pihan sisällä puutarhan syleilyssä ja siisti aita ympäröi omaa tonttia. Mutta postilaatikkomallisto ja rivistö onkin sitten varsin omaperäinen. Puusta tehty lautaus on varsin mielenkiintoinen: käytetty hökötys on monasti kuin Nurejevin balettikohtaus – polvet koukussa ja vatsa pöytänä.

Varmaa on, että jokaisen asukkaan postilaatikko on eri mallia, väriä ja vuosikymmentä ja melkoisella varmuudella laatikot ovat eri tasossa. Ikä-ja kuntohaarukka onkin sitten sotavuosilta tähän matkustavaan maailmaan, jossa tarvitaan nimellinen ja lukollinen postisuojus. Toisaalta paperipostillehan on povattu melko lyhyttä tulevaisuutta mutta varmasti vielä kerkiää kiinnostua vanhan perinteen tarpeesta ja asemasta ympäristöstä!

Kommentoi

Hae Heilistä