Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Mietteitä vaalien jälkeen

Kuntavaalit on pidetty ja niissä valitsemamme valtuutetut aloittavat kansanvallan toteutuksen. Olen iloinen, että monissa kunnissa valtuutetuksi pääsi nuoria ihmisiä. En kuulu kuitenkaan niihin kansalaisiin, jotka kuuluttavat, että kokeneita konkareita pitäisi lainkaan valita valtuustoihin. Mielestäni molempia tarvitaan.

Kunnanasioiden päätöksenteossa tarvitaan poikkeuksetta kompromisseja eri puolueiden kesken. Eri aatesuunnat korostuvat tietenkin vaalien aikaan, mutta kyllä yhteistyö onnistuu kunnan parhaaksi monesti äärioikeiston ja vasemmistonkin kesken. Näin on varmasti meillä täällä Joensuussakin, jota jotkut moittivat liian vasemmistolaiseksi.

Vaalituloksia katsellessa koko valtakunnan tasolla, huomioni kiinnittyi vihreiden ehdokkaiden äänimäärien reiluun laskuun. Näinhän kävi ministeritason ehdokkaidenkin osalta. Tokihan heidät valittiin, kuten meidän Krista Mikkonenkin, mutta äänikato oli melkoinen. Ilmastonmuutokseen pitää suhtautua vakavasti ja luontokin tarvitsee suojelua. Vauhti, tavoitteet ja vaatimukset eivät saa olla niin kovat, että se vaarantaa yhteiskunnan muut toiminnat. Asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi sähköauto ei sen hankintahinnan takia ole meidän tavallisten kaduntallaajien ajokki vielä pitkään aikaan. Onnea ja innostunutta työskentelyä kaikille valtuutetuille.

Kommentoi

Hae Heilistä