Julkaistu    |  Päivitetty 
Mika Sykkö

Lainkuuliaisuus kannataa aloittaa omasta piiristä

Sanna Antikaisen vaatimus lakien noudattamisesta on sinällään ihan hyvä, mutta persujen kannattaisi aloittaa sen noudattaminen ihan oman puolueen piiristä, ja keskittyä vasta sitten muihin.

Tämä ihan vaan vinkkinä vaikka puheenjohtajanne on todennutkin lakien olevan mielipide ja niiden soveltamisen pelkkää tulkintaa. Sitä ei voitane pitää kommenttina, joka varsinaisesti kannustaisi lainkuuliaisuuteen, ei myöskään mielipidettä jonka esitti persujen listoilta valittu Ano Turtiainen, joka aikanaan totesi että tietynlainen rikosrekisteri on persuissa sulka hattuun.

Saamme myös vaalien alla lukea miten perussuomalaisten ehdokkailla on mittavia rikosrekisterejä vakavistakin rikoksista, esimerkiksi kuntavaalien ehdokkaina oli vankeustuomioita seksuaalirikoksista suorittaneita. Tämä ei toki oikeuta maahanmuuttajien rikoksia, mutta kyseenalaistaa sen, onko rehellisesti huolissaan rikoksista, vaan käyttääkö niitä vain iskukeinona muita kohtaan.

Kuten todelliseen sananvapauteen kuuluu se, että on oltava valmis kestämään epämiellyttäviäkin mielipiteitä kuittaamatta niitä vaikkapa ”persuvihaksi”, on oltava valmis siihen, ettei vaadi periaatteiden noudattamista vain tietyltä ryhmältä, vaan kaikilta tasapuolisesti, siihen katsomatta kuuluvatko he samaan puolueeseen tai edustavatko he sitä arvomaailmaan jota itsekin kannattaa, muuten voidaan esittää perusteltua arvostelua siitä että huomaa kyllä malkan muiden silmissä, muttei hirttä omassaan. On vaikea ottaa vakavasti sellaisia henkilöitä, jotka esittävät muille vaatimuksia joiden nuodattamista ei omaan ryhmäänsä kuuluvilta edellytä, tai on valmis katsomaan sormien läpi tekoja, jotka muiden tekemänä aiheuttaisivat vastareaktion.

Kaikenlainen selittely ja puolustelu sen perusteella, että sattuu osumaan omiin, kertoo heikosta moraalisesta selkärangasta ja asettaa kyseenalaiseksi henkilön kyvyn hoitaa minkäänlaista julkishallinon toimea. Sellainen tekopyhyys on valitettavasti kovin yleistä ja sitä esiintyy kaikissa Suomen poliittisissa puolueissa jotka alkavatkin muistuttaa yhä enemmän kultteja. Ehkäpä sen vuoksi äänestysaktiivisuuskin on matalalla.

Kommentoi

Hae Heilistä