Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

UHO-virus levinnyt laajalle

Suomeen on viime vuosina levinnyt vaarallinen uho-virus, josta kannattaa kantaa huolta.

Erityisen levinneenä virus esiintyy toimittajakunnassa mediakentällä ja mielipidemittauksissa ennen erilaisia kilpailuja ja joskus myös kiivaissa vaaliväittelyissä tai vaikka fanituksessa ennen kansainvälisiä festivaaleja.

Vaarallisimmillaan uho-virus aiheuttaa sen, että tartunnan saaneet uskovat erilaisten kilpailujen tai vaalien voittoon jo ennen varsinaisia koitoksia.

Tulokset julistetaan mielipidemittauksin hyvissä ajoin ja uudet kiihtyneet kansanjoukot saadaan otollisiksi virukselle.

Näinhän kävi viimeksi esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen aikana, kun kotikatsomoissa ja toreilla valmistauduttiin ennakolta hurjiin, isänmaallisuutta oudosti nostattavan uhon siivittämiin juhlallisuuksiin.

Nyt uho-virus on siirtymässä jalkapallon EM-kisojen seurantaan, koska jääkiekossa ja formulassa ei sittenkään mennyt aivan nappiin – eikä uhoa ole saatu juurtumaan laajoihin kansanjoukkoihin. Kesällä huipentuva, veroja kiertelevä tappeluvoittoinen talviurheilu tai miljonäärien formulakisat kun eivät ole jokamiehen oikeuksia!

Uho ei näy useinkaan päällepäin rauhallisina kausina, mutta virittyy äärimmilleen kun Suomi-niminen pikkuriikkinen tasavalta joutuu eri areenoilla itseään isompia ja usein selkeästi osaavampia vastaan maailmankartalla.

Uho-virusta esiintyy myös korona-viruksen sivutuotteena. Siinä (valeisänmaallista yhteishenkeä puhkuva) uho näkyy selkeimmin keskiyöllä kapakoissa ja muissa biletyksissä – levottomana, kanssaihmisistä piittaamattomana käyttäytymisenä.

Uhoa voi hoitaa luontaisesti saunomalla, uimalla, nukkumalla hyvin ja rauhoittumalla vaikka hyvän kirjan pariin.

Viina voi lievittää viruksen aiheuttamaa kipua hetkellisesti, mutta sen ylenmääräinen rokotevaikutus on huono, jopa päinvastainen...

Kommentoi

Hae Heilistä