Julkaistu    |  Päivitetty 
Anja Koivunen

Ketkä ovat päätösten takana?

Tämän tästä törmään käsitteeseen ”tutkiva journalismi”. Sille olisi tilausta Joensuussakin. Karjalaisen sivuilla on useaan kertaan kaivattu tietoa, ketkä ovat vastuussa lähiliikenteen liikennöitsijän valinnasta. Kaupunkilaisia kummastuttaa, että toimija piti hankkia Tampereelta asti ja vielä paikallista kalliimmalla. Vastausta esitettyyn tiedusteluun en ole huomannut.

Vielä käsittämättömämpää uudistusta ajetaan kaupungin päätöselimissä, kun ollaan siirtämässä museota kaupungintaloon. Eliel Saarisen suunnittelema komea rakennus on toki arvokas paikka museollekin, mutta kyllähän kaupungissa pitää olla kaupungintalo, ei mikään vuokrahuoneisto. Yleensä kaupungintalo on paikkakunnan arvorakennus. Mallia voisi ottaa vaikka Jyväskylästä, jossa historiallisesti arvokas kaupungintalo remontoitiin pieteetillä.

Näin kuntavaalien kynnyksellä kaupunkilaisia kiinnostaa, ketkä päättäjät ovat näiden päätösten takana. Eikö Pohjois-Karjalassa ole toimittajaa, joka voisi valaista meitä tietämättömiä? Olisi mielenkiintoista tietää perustelut, mikä puoltaa kaupungintalon toimintojen siirtoa kalliisiin vuokratiloihin. Näin asiaa tarkemmin tuntemattomalle idea on älytön! Mielestäni musiikki- ja museotoiminnat kuuluvat kulttuurikeskukseen, mutta kaupunginhallinnolle oikea osoite on kaupungintalo. Näitä kyselen, kun en tehtyjä ratkaisuja ymmärrä. Tiedän, että en ole ainoa ymmärtämätön. Lehdistön tehtävä on tiedonvälitys. On kumma, että näitä asioita ei ole kerrottu pyynnöistä huolimatta.

Kommentoi

Hae Heilistä