Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Maakunnassa yritteliästä väkeä

Ollaanko me pohjoiskarjalaiset enää hyviä missään muussa kuin työttömyydessä?

Edellämainitunlaisen epäilyksen on viime vuosina saanut kuulla monen päättävässä asemassa olevankin suusta.

Oma mielipiteeni on, että Pohjois-Karjalasta löytyy paljon yrittäjähenkisyyttä.

Meillä on jo energisiä ja idearikkaita itsensä ja jopa useita muita työllistäviä yrittäjiä.

Otan tässä yhdeksi esimerkiksi Kiteen Kotileipomon. Yrityksen Näpsä-auto vierailee tietyin väliajoin Joensuun torilla ja asiakkaita on aina jonoksi asti. Iloisempaa ja ammattitaitoisempaa yrityksen tuotteiden tekijää ja kauppaajaa on vaikea kuvitella. Parempaa lanttukukkoa en ole eläissäni muualta saanut.

Kotileipomoita on maakunnassamme useita. On myös esimerkiksi korjaamoita ja pienimuotoisia matkailuun liittyviä yrityksiä. On valitettavaa, että monet pienet hoitoalan yritykset ovat joutuneet suurten puristuksessa lopettamaan toimintansa.

Näin korona-aikanakin on ilo todeta, että myös uusia pienyrityksiä on maakuntaamme perustettu ja idea-asteella on useita.

Jopa koronan eritoden kurittamalle matkailualalla on näin tapahtunut.

Esimerkiksi järvikalan jalostamista suunnitellaan Rääkkylän vanhan meijerin tiloihin. Yrittäjiä ne ovat muikun ja muunkin järvikalan nuottaajatkin, jotka kiertävät kauppaamassa suoramyyntinä tätä maakunnan herkkua täälläkin Joensuussa.

Mielestäni naiset ovat vaikkapa kudonta- ja neuletöineen olleet hyvä esimerkki idearikkaista itsensä työllistävistä ihmisistä.

Ostetaan me kuluttajat pienyrittäjien tuotteita ja palveluita ja näin mahdollistetaan palvelujen jatkuminen.

Kommentoi

Hae Heilistä