Julkaistu    |  Päivitetty 
Mika Sykkö

Uskonnon vapaudesta

Viitaten Marjatta Rädyn kirjoitukseen (Heili 31.3.):On mielenkiintoista, että osa suomalaisista poliitikoista vieläkin uskoo Suomen olevan virallisesti kristitty maa, vaikkei näin tosiaan ole.

Maamme perustuslaissa ei määritellä Suomea kristityksi, ja siellä myös mainitaan jokaisella olevan oikeus myös vapauteen uskonnosta, joten kaikki vaatimukset ruokarukouksista sun muista arkaaisista palvontamenoista ovat yksiselitteisesti perustuslain vastaisia.

Toisaalta jos sitä hengellisyyttä halutaan, niin rukoillahan voi vaikka Allahia, jonka esimerkiksi paavi on jo ajat sitten todennut olevan sama hahmo kuin raamatun jumala, ja jota nimeä kristityn Maltan kirkoissa jumalasta käytetään. Luulisi olevan sama millä nimellä tätä jumal-olentoa kutsutaan. Muutenkin uskonnollisuuden osuus onnellisessa elämässä on kyseenalainen.

On nimittäin karu totuus, että juurikin ne maat, joissa uskonnollisuuden aste on korkea, ovat vähiten onnellisia, eikä uskonto automaattisesti suojaa miltään haitalliselta.

Tuleehan vaikkapa kristityksi itseään kuvaulevan Breivikin maahanmuuttokriittisestä tempauksesta kuluneeksi tänä vuonna vuosikymmen, mutta onko kukaan kuullut ateistisesta terroristista?

Edes neukkulassa, joka muuten ei ollut sekään virallisesti ateistinen valtio, ei sellaisia ollut, vaan hirmuteot johtuivat kommunismin tulkinnasta. Mikä taas osoittaa sen, että sekä äärioikea että äärivasen ovat yhteiskunnallisesti hyvin haitallisia ja vaarallisia.

Kommentoi

Hae Heilistä