Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Kutiseva vaate kiusaa

Olen jo pitkän aikaa ihmetellyt rivikansan haute couture -vaatetuotannossa valmistajien suosimia kokomerkintöjä: niska ja housunkaulus on varustettu lapukkeilla, joiden materiaali aiheuttaa hiertävää kutinaa.

Kutina on niin sietämätöntä, että monet vaatekappaleiden omistajat ryhtyvät näiden lapukkeiden omaehtoisiin poistotalkoisiin. Monesti vaan käy valitettavasti niin, että lapukkeen saa nujerrettua pois, mutta saumaan jää vielä langan hiukkasia, jotka jatkavat ärsytystyötä!

Minua ihmetyttää se, että kansalaiset hyväksyvät niska punoittaen tämän toimintatavan, jotkut jopa ylpeilevät miten kätevästi he osaavat poistaa näitä kiusankappaleita langantähteineen saumoja vahingoittamatta!

Miksi ei ryhdytä kapinaan vaateteollisuutta kohtaan? Onko oikein, että selvällä rahalla ostettua tuotetta, joka aiheuttaa jopa sietämätöntä tuskaa täytyy parannella omin käsin?

Samaa vaivaa aiheuttavat monien tuotteiden saumamateriaalit.

Tähän vaivaan kekseliäät ovat kehittäneet oman konstin – käännetään saumat päällepäin – pianhan markkinointi hioo tästäkin uuden halutun villityksen samoin kuin polvesta revityille farkuille!

Yksin monien puolesta.

Kommentoi

Hae Heilistä