Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Hyväkään lukitus ei säästä pyörää

Polkupyörävarkaat ovat aktivoituneet viime aikoina ja tulleet tosi röyhkeiksi. Pyöriä vohkitaan kaikkina vuorokauden aikoina jopa asuntojen rappujen viereltä. Täälläkin Mutalassa on varkaat vieneet useita pyöriä viime kuukausien aikana. Havaintoja on, että pyöriä kerätään pakettiautoon. Tokihan niitä varmaankin myös taluttamalla ja ajamalla viedään. Meidänkin taloyhtiön pihasta vietiin kaksi hintavaa miestenpyörää ja jäljet johtivat parkkipaikalle, jossa ne ilmeisesti lastattiin autoon. Varkailla on tehokkaat välineet, koska neljässä tapauksessa pyörä oli lukittu pylvääseen taikka rapun kaiteeseen.

Isot putkipihdit kyllä katkovat vahvankin vaijerin. Poliiseilla ei ole resusseja tutkia pyörävarkauksia ja rosvot ovat kyllä tietoisia asiasta.

Riisuttuja polkupyörän runkoja on tässä lähiympäristössä polkujen ja hiihtolatujen varsilla. Pyörä kannattaa pitää suljetussa, lukitussa tilassa, jos se on vain mahdollista. Pyörä kannattaa myös vakuuttaa varkauksien varalta. Vakuutusyhtiöiden mukaan vakuutukset ovatkin lisääntyneet. Joensuussa on katupuheiden mukaan luultua paljon enemmän huumeongelmaisia. Vahva epäily on, että pyörävarkaudet liittyvät aineiden rahoitukseen.

Kommentoi

Hae Heilistä