Julkaistu    |  Päivitetty 
Aino Laiho

Kiitos pääministeri!

Kotitalousvähennys on taas eduskunnassa nostanut tunteita.

Kokoomus kiihkoaa Orpon johdolla varakkaille lisää paksuutta kukkaroon, vaatien jopa viidentuhannen vähennysoikeutta verotukseen. Jos vuotuinen verokertymä on näin suuri, on tulotasokin sitä luokkaa, ettei tarvitse lainkaan yhteiskunnan apua kotitaloustyöllistämiseensä.

Oli ilo kuulla Sanna Marinin toteama kyselytunnilla, että tutkimusten mukaan vähennykset kohdistuu pääasiassa hyvätuloiseen kansanosaan. Näinhän asia on, se tiedetään verotoimistoissakin.

Nykyinen vähennysoikeus on kohtuullinen, ehkä jopa liiankin korkea. On paljon pienituloisia, varsinkin eläkeläisissä, jotka eivät yllä lähellekään nykyistä vähennysoikeutta.

Kun kokoomus on voimakkaasti noston kannalla, niin olisiko se tasa-arvon vuoksi valmis maksamaan suorana tukena erotuksen henkilöille, jotka eivät yllä pienituloisuuden vuoksi kotitalousvähennyksen maksimimäärään? Eipä tietenkään, koska puolue on ideologiansa vuoksi varakkaiden etuja ajava.

Pienipalkkaisten/eläkeläisten puolella olevat puolueet, olkaa lujana tässä asiassa. Ja kun uudistatte kotitalousvähennyslakia, niin olisi kohtuullista muuttaa se talouskohtaiseksi. Yksin asuvia on lisääntyvä joukko, tämä lisäisi tasa-arvoa tuntuvasti.

Usein kerrotaan, miten hyvä keskiarvo on eläkkeillä. On iso joukko iäkkäitä, jotka eivät yllä siihen puoliksikaan, ovat kuitenkin olleet tämän maan hyvinvoinnin rakentajia, arvokkaita ihmisiä. Kiitos.

Kommentoi

Hae Heilistä