Julkaistu    |  Päivitetty 
Jenni Mainonen

Puhas vastaa Oinoselle

Veijo Oinonen kritisoi jäteastiapalvelua 30.1. ilmestyneessä lehdessä.

Monella kunnallisella jätehuoltoyhtiöllä on samanlainen täysi astiapalvelu kuin Joensuun alueella. Astiapalvelulla huolehdimme siitä, että kotitalouksilla ja julkisilla kiinteistöillä on käytössään ehjät ja turvalliset jäteastiat.

Täydessä astiapalvelussa uusille asiakkaille tuodaan poltettavan jätteen ja biojätteen käsin siirrettävä (140–660 litraa) keräysastia, jos kiinteistöllä ei ole ennestään käyttökuntoista astiaa. Myös asiakkaiden rikkoutuneet jäteastiat korvataan astiapalvelun astioilla.

Jäteastia vaihdetaan maksutta siinä vaiheessa, kun astian kunto haittaa tyhjennystä.

Rikkoutunut jäteastia viedään pois, jos kiinteistö ei halua pitää sitä itsellään. Näin asiakkailta säästyy rikkoutuneen astian hävittämisen vaiva ja maksu.

Astiapalvelu helpottaa arkea, kun ei tarvitse huolehtia uuden jäteastian hankinnasta ja rikkoutuneen hävittämisestä.

Astioiden tyhjennys nopeutuu, kun astiat sopivat koneelliseen kuormaukseen, kaupunkikuva siistiytyy ja kuljettajien työturvallisuus paranee yhdenmukaisen astiakannan myötä. Astiapalvelu omakotitalolle, jolla on oma neljän viikon välein tyhjennettävä poltettavan jätteen astia, kasvattaa vuosikustannuksia kolme euroa.

Oinosen väite luottamushenkilöille ja virkamiehille ilmaiseksi tarjotuista jäteastioista on täysin perätön. Kaikkia asukkaita kohdellaan yhdenvertaisesti, vahvistaa Joensuun alueellinen jätelautakunta ja Puhas Oy:n hallitus.

Kommentoi

Hae Heilistä