Julkaistu    |  Päivitetty 
Pertti Myller

Tiedonantajamaista tieteilyä

HX-kauppaa lykättävä, otsikoi Hannu Ketoharju mielipidekirjoitustaan 30.1. Kirjoituksessa ilmeni periaatteellinen vastustus kyseistä hankintaa kohtaan.

Tuskin mitään muuta hankintaa Suomessa on tutkittu ja selvitetty niin perinpohjaisesti kuin tuota kyseistä, mahdollista hävittäjähankintaa. Niitä tutkimuksia vaan ei levitellä julkisuuteen, eikä julkisuudessa ole mahdollista perinpohjin perustella, miksi kyseiset hävittäjät ovat tarpeellisia Suomen puolustusvoimille. Kaikkia mahdollisia tiedemiehiä ei tietenkään ole rekrytoitu kyseiseen selvitystyöhön, joten sivuun jääneissä, jopa sotilaskoulutuksenkin omaavissa nimihenkilöissä saattaa olla joku epäilevä Tuomas.

Eniten kuitenkin hävittäjähankintaa arvostelevat samat piirit, jotka Neuvostoliiton ollessa voimissaan kampanjoivat sen puolesta, että Suomen ”puolustuksen” hoitaa Neuvostoliitto joko kokonaan tai yhdessä Suomen kanssa.

Sanomalehti Tiedonantaja kunnostautui varsinkin 70-luvulla tuossa kampanjoinnissa, vaikka se hyväksyikin puolustusmateriaalien hankinnat, kunhan ne vaan hankittiin Neuvostoliitosta ja niinhän se usein tapahtuikin. Nykyisin tuo sama julkaisu, siis Tiedonantaja kampanjoi tutkimuksesta ja tieteestä, jonka nojalla hävittäjähankinnoista tulisi luopua, tai niitä tulisi siirtää.

Onnistuvatpa nuo kyseisen lehden ”tieteilijät” joskus pääsemään muidenkin lehtien sivuille vaikkapa mielipidekirjoitusten muodossa.

Jokaisen tulisi miettiä sisimmässään, elämmekö sellaisessa maailmassa ja ympäristössä, etteikö kyseisiä hävittäjiä tarvittaisi.

Kommentoi

Hae Heilistä