Julkaistu    |  Päivitetty 
Hirsipuu

Parakeista hirsiparakkeihin?

Kuten valitettavan hyvin tiedetään, julkisissa rakennuksissa on paljon sisäilmaongelmia.

Päiväkotien ja koulujen pihoille ilmestyy tuon tuostakin parakkeja, kun vanhoja tiloja yritetään korjailla tai uusia tiloja käydään rakentamaan vanhojen tilalle. Toisaalta uutta rakentamista kuten päiväkoteja ja kouluja tarvitaan uusille kaavoitetuille asuinalueille.

Ongelmana vain tahtoo olla se, että tilojen rakentaminen laahaa alueiden tarpeisiin nähden jälkijunassa, ja toisaalta jossain vaiheessa tilojen tarve voi vaihdella ja vähetä.

Koska käsissämme on siis se tilanne, että tarvitsemme parakkeja niin sisäilmaongelmien kuin vanhan korjaamisen tai uuden rakentamisen ajalle, niin kannattaisiko lähteä ajattelemaan asiaa uudesta näkövinkkelistä.

Voisiko ajatella, että kunnat hankkisivatkin varastoihinsa kauniita, siirrettäviä, hyvällä laadulla rakennettuja hirsiparakkeja, jotka ajateltaisiin osana julkista rakentamista.

Kun uusia päiväkoteja ja kouluja rakennettaisiin, osa tiloista rakennettaisiinkin suoraan kauniiksi hirsiparakkikyläksi (luokkahuoneet), ja vain välttämättömät tilat olisivat yhtenäisiä, suurempia tilakokonaisuuksia.

Kun alueiden tarpeet muuttuvat, siirrettäväksi suunnitellut parakit voitaisiin siirtää alueelta toiselle.

Kommentoi

Hae Heilistä