Julkaistu    |  Päivitetty 
Mika P. Peuhkurinen

Joensuu ei varaudu huonompiin aikoihin taloudessaan

Karjalan Heilissä kirjoitti joulukuussa 2020 toimittaja Aimo Salonen rakentavasti ja ansiokkaasti Joensuun kaupunginvaltuuston talousarviokäsittelystä. Hän kirjoitti Joensuun kaupunginjohtajan ennusteen tulevista vuosista. Suomen valtio ei jaa ylimääräisiä avustuksia avokätisesti, kuten se on tehnyt pandemian aikoina kunnille ja yritys elämälle.

Kuntatalous on jatkossa sakeassa sumussa. Kaikki ovat tietoisia tulevista laihoista ajoista, ja isot lainan ottajat kuten Suomen valtio rupeaa järjestelemään takaisinmaksuaikataulujaan kuntoon.

Joensuulainen veronmaksaja Ari Tielinen kirjoittaa Karjalan Heilissä 16.12.2020, miksi Joensuun kaupunginjohtaja ja sittemmin kaupunginhallitus ei poistanut tai siirtänyt parempiin vuosiin vähemmän tärkeitä, kuten huvivenesataman ja kiertoliittymien rakentamista periaatteella, toimivaa ei kannata purkaa.

Sanomalehti Karjalaisen kolumnissa 28.12.2020, kirjoittaa toimittaja Olli Sorjonen seuraavasti;

”Ilman rakennettua kulttuuria ja sen eri kerroksia ei ole historiallista syvyyttä, ei mennyttä eikä tulevaa. Tarvitaan uutta ja vanhaa rinnakkain.

Tässä kaupungissa ei koskaan opita, oli vastuussa sitten kaupunki tai yksityinen taho.”

Nyt tarvitaan tekoja Joensuun kaupungin nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja kuntavaaleissa 2021 valittavilta uusilta luottamushenkilöiltä.

Joensuun kaupungin taloudessa ei varauduta huonompiin aikoihin.

Tietoisuus ei ole muuttunut teoiksi.

Kommentoi

Hae Heilistä