Julkaistu    |  Päivitetty 
Pasi Saukkonen

Reijolan ulkoilupuitteet kuntoon

Joensuun vetovoimaa on rakennettu vahvasti urheilukaupungin perustalle. Tämä on tarkoittanut valtavia satsauksia vaativan lajiharjoittelun ja kilpaurheilun puitteisiin Joensuun keskustaan Mehtimäelle. Sen sijaan kuntalaisten lähiliikuntapalvelut ja ”tavalliset kuntoilijat” ovat jäänet riittämättömälle huomiolle.

Katsotaan asiaa Joensuun Reijolassa. Tämä entinen Pyhäselän kunnan kasvutaajama on kuluneen kahdenkymmen vuoden aikana laajentunut ja nykyisellään täyteen rakennettu. Ulkoliikuntapuitteiden suunnittelu ja rakentaminen on kuitenkin ”unohtunut”. Vuosikymmenten takaisten hiihtolatujen ja pururadan verkostosta on jäljellä enää lyhyitä, pirstaleisia jäänteitä.

Vuonna 2011 laaditussa Reijolan osayleiskaavassa Hernesuon alueelle kaavoitettiin kuntorata – puhuttiin jopa urheilupuistosta, jonka mukaan nimettiin jo yksi katukin.

Asiat eivät ole kuitenkaan edenneet lainkaan käytännön tasolla. Ja nyt emme puhu mistään ”syrjäisestä alueesta”, vaan kaupungin vieressä sijaitsevasta virkeästä ja elinvoimaisesta alueesta. Kun Hernesuon keskeltä piirretään kilometrin ympyrä, sen sisällä asuu noin 1900 ihmistä, kahden kilometrin säteellä jo yli 2800! Hernesuosta ja siihen kytkeytyvästä Mulonmäestä onkin luotava kuntoilun, virkistymisen ja hyvinvoinnin keskittymä – kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille!

Toivoisin kaikkien reijolalaisten, niittylahtelaisten ja muidenkin kuntalaisten käyvän antamassa äänensä kuntalaisaloitteelle ”Reijolassa parannettava ulkoliikuntapuitteita” osoitteessa http://www.kuntalaisaloite.fi.

Viedään joukkovoimalla kuntalaisten ääntä päätöksentekoon Joensuussa!

Kommentoi

Hae Heilistä