Julkaistu    |  Päivitetty 
Veli-Matti Hyttinen

Nyt alkaa jo kyllästyttää

Mitä yhteistä on suurpedoilla, hanhenpaskoilla, turpeenpoltolla ja ilmastonmuutoksella, eli kalliilla ilmastohumpalla?

Edellä mainitut asiat ovat olleet pitkin kuluvaa vuotta esillä monissa medioissa, tämänkin lehden palstoilla. Mutta yhtä varmasti kuin syksy saa, alkaa myös suurpetopropaganda. Nyt kun maakunnan viimeinenkin karhu on kaadettu, on aika käydä susien ja ilvesten kimppuun. Nekin joutavat tappaa pois kuleksimasta ja ihmisiä säikyttelemästä.

Petopropagandan näkyvimmät hahmot ovat myös tunnettuja politiikanvaikuttajia. Kaksi on istuvia kansanedustajia ja kolmas mahalaskun tehnyt kansanedustaja, jolla on ilmeisesti kova hinku päästä takaisin Arkadianmäen hillotolpalle, ainakin yleisönosaston kirjoituksista päätellen.

En mitenkään väheksy esimerkiksi susien metsästyskoirille ja muille kotieläimille aiheuttamia vahinkoja, sillä itsellänikin on metsästyskoira, jonka menettäminen hukanpersieen olisi kova isku. (Mitä tosin tuskin tapahtuu, sillä karjalankarhukoiramuori Jessica on jo yli 15 vee ja viettelee hyvin ansaittuja eläkepäiviä.)

Tämänkertaisen purpatukseni tarkoitus on herätellä petovihan lietsojia miettimään, mitä heidän puheensa ja kirjoituksensa mahdollisesti saavat aikaan. Ne saattavat yllyttää salakaatoihin ja muihin metsästysrikkomuksiin, jotka taas puolestaan lisäävät eri osapuolien hampaidenkiristelyä eli haistattelua toisilleen.

Joten eiköhän jätetä joutavat ja ryhdytä porukalla pohtimaan vaikka sitä, kuinka itikat parittelevat.

Kommentoi

Hae Heilistä