Julkaistu    |  Päivitetty 
Rony Ojajärvi

Mikä pidättelee pientä ydinaseetonta maata?

Kirsti Era korosti kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä rauhan ylläpitämiseksi maailmassa (Karjalan Heili 11.11.2020). Hiljattain maailma antoi kauniin esimerkin kansainvälisen yhteistyön voimasta, kun vihdoin YK:n ydinasekieltosopimus astuu sitovana voimaan ja siihen kuuluu yli 50 maata. Vihreät ja vasemmisto sekä SDP ovat kannattaneet sitä, että Suomikin liittyisi ydinasekieltosopimukseen.

Voisiko joku kertoa, mikä pidättelee meidän kaltaista pientä ydinaseetonta maata, jonka pääkaupungissa solmittiin 35 valtion (mukaan lukien Yhdysvallat ja Neuvostoliitto) toimesta jo vuonna 1975 yksi historian merkittävimpiä rauhansopimuksia? Suomen liittyminen ydinasekieltosopimukseen toisi pysyvän maailmanrauhan lähemmäs meitä kaikkia eikä se vaatisi kuin periaatteellisen päätöksen kannattaa tulevaisuuden maailmaa, jossa ei olisi riskiä ydinaseiden aiheuttamasta täystuhosta. Kuulostaa aika hyvältä ja helpolta!

Suomi voi olla esimerkillinen ja vauras maa, jos vain lopetamme turhanpäiväisen asekaupan sotaa käyvien ja ihmisoikeusrikkomuksiin syyllistyvien maiden kanssa (mm. Turkin ja Israelin kanssa) ja jätämme kohtuuttomat asehankinnat sikseen. Kun panostamme koulutukseen, diplomatiaan ja eriarvoisuuden vähentämiseen, lisäämme maamme turvallisuutta ja kansalaisten hyvinvointia ja teemme maailmasta väkivallattomamman ja oikeudenmukaisemman jokaiselle. Näiden tavoitteiden saavuttaminen kutsuu kaikki suomalaiset näkemään vaivaa tulevaisuuden aseettoman maailman puolesta!

Kommentoi

Hae Heilistä