Julkaistu    |  Päivitetty 
Timo Heikura

Taide-Pekkalan toimijat ja yhteisö siirrettiin sivuun

Karjalaisessa (23.9.2020) Joensuun tilakeskuksen johtaja Korhonen vakuuttaa, että ”nyt käynnissä olevassa selvitystyössä mukana ovat myös Pekkalan kartanon toimijat”.

Keitä nuo toimijat mahtavat olla, sillä kuvataidekoulun opettajat ovat pimennossa, eivätkä ole saaneet asian käänteistä tietoa muuta kuin mitä lehdissä on kirjoitettu.

Miksi kuvataideopetus halutaan siirtää kauas keskustasta? Nykyisen sijainnin suuri etu on helppo saavutettavuus niin keskustan alueelta pyöräillen kuin autoillen kauempaakin tulevat.

Kaupunkialueen parannetut pyöräilyreitit mahdollistavat lapsille ja nuorille turvallisen pyöräilyn itsenäisesti Pekkalaan. Valtatien välitön läheisyys ja Karsikon ramppi tekevät Pekkalaan tulon autollakin helpoksi.

Toisin olisi kulkuyhteyksien laita Utran perukoille.

Karjalaisen mielipidekirjoituksessa (29.9.2020) Tarja Partanen kertoi oman kokemuksensa Utrassa sijaitsevista Väisälänkadun tiloista, joihin kuvataideopetusta on suunniteltu siirrettäväksi.

Kirjoittajan kokemuksen mukaan tiloja ei ole peruskorjattu ja tiloissa työskennelleet ovat saaneet erinäisiä oireita kenties huonosta sisäilmasta.

Pekkalan kartanossa eivät oireile oppilaat eivätkä opettajat. Käyttäjäkokemukset kertovat, että rakennuksen sisäilman laadussa ei ainakaan ole moitetta.

Pekkalan tilat ovat kuvataiteen opetukseen ainutlaatuiset ja niin opettajat kuin oppilaatkin ovat tilojen suhteen tyytyväisiä. Ainutkertainen miljöö palvelee ja inspiroi kansalaisopiston käytössä satoja kuvataidetta harrastavia lapsia, nuoria ja aikuisia.

Toivomme todella näin olevan myös tulevaisuudessa.

Pekkalan puolesta

Kommentoi

Hae Heilistä