Julkaistu    |  Päivitetty 
Matias

Voiko enää vanheta ilman koulutusta?

Muistan, kuinka 1960-luvulla ennustettiin elämän tulevan tekniikan myötä niin helpoksi ettei tarvitse kuin olla vain.

Elämme varmaan sitä aikaa? Mutta aina ei ole silti helppoa, ihmisen tärkein elin on älypuhelin, jalat liikkuvat sitä sivellen, ilmeisesti se tunnistaa esteet, koska katse ei kohoa siitä suojateillä, sillä ohjataan muita laitteita, siihen voit kerätä bonukset, sen sovelluksilla käydään kauppaa, varmaan vaalitkin käydään pian sen kautta, sillä voinee mitata verensokerit ja tahdistaa sydämet. Kaikki toimii sen kautta, mutta mitä sitten, jos kadotat tai rikot sen?

Älypuhelin on luotu insinööritieteillä, joka on tieteistä tärkein, sillä on luotu myös A4-sivun pituiset laskujen viitenumerot, jotka riittänevät kevyesti parin seuraavan jääkauden jälkeenkin. Insinööritieteellä luotu tekniikka on hienoa, ainakin jos se toimisi. Epäonnistuttuani tv-tallenteitten katselussa yritin lähettää kiukkuista viestiä operaattorilleni. Yritys tyssäsi salasanaan, jonka sai tilata uudelleen.

Tilasin ja sain!

Tällaisen, jonka jokainen vanhus vaivatta ja virheittä naputtelee tuosta vain, g9_ppyyj_po0PmObfHIU7ms_8-bOAAAF0y+8Bog. Elämä se on kuin silkkiä vaan!

Sinnittelin mahdollisimman kauan pankin tunnuslukutaulukon kanssa laskujen hoitamisessa, sillä en herra paratkoon halunnut sitäkin tointa kännykkään, ja luulin, että siitä pois siirtyminen olisi minun ja pankin välinen asia, mutta ei ollut. Jouduin asioimaan Trafin kanssa ja olin pakotettu hankkimaan tunnuslukulaitteen. Siinä sitä sitten naputellaan PIN-koodia niin paljon, että se varmasti pysyy mielessä.

Jos aiot asioida pankin kanssa puhelimitse, ala opetella ulkoa ja nopeasti käyttäjätunnuksesi, sillä ilman sitä ei sesam aukene. Ylipäätään mihinkään palveluihin ei puhelimitse pääse, ellei hanki koulutusta esimerkiksi pelaamalla Brain Bash -peliä, jossa neuvottiin; Paina yks`, paina kaks`, paina yks, ja niin edelleen.

Onneksi kuitenkin puhelut nauhoitetaan palvelun laadun varmistamiseksi.Varasin hiljattain majoituksen, jonka maksaminen olisi edellyttänyt salaperäisen hieroglyfin skannaamista puhelimella, jolloin olisi auennut uksi maksulomakkeelle. Kaikeksi onneksi varauslomakkeessa oli paikan puhelinnumero, josta sain tilinumeron, en siis joutunut sen takia perumaan varausta.

Suurten ikäluokkien vanheneminen ja sen huomioonottaminen näyttää tyystin unohtuneen insinööritieteitten opinkappaleista. Sellainen kaupallinen toimija, joka älyää huomioda tämän palveluissaan, saattaa iloisesti yllättyä.

Kommentoi

Hae Heilistä