Julkaistu    |  Päivitetty 
Terttu Mujunen

Ei toinen puolue ole toista parempi

Minua on taas kosiskeltu tulevien kuntavaalien ehdokkaaksi, koska olin edellisten vaalien ehdokkaana eräässä puolueessa, tosin sitoutumattomana, koska olen huomannut, miten helposti ehdokkaat loikkaavat puolueesta toiseen. Jos uuden puolueen riveissä tulee taas esiin joku asia, johon ei voikaan vaikuttaa, niin taasko loikataan?

Mielestäni pitäisi jo ennen sitoutumista ottaa selvää, mihin asioihin voi vaikuttaa sen puolueen riveissä. Ei jokaisen vaikutettavan asian kohdalla voi noin vain taas loikata toiseen puolueeseen. Kyllä pitää ihmisellä olla sen verran selkärankaa. Kyllä se niin on politiikassakin, että sutta kun lähdet pakoon, niin karhu tulee vastaan.

Ei toinen puolue ole toistaan parempi, vaikka jokaisessa puolueessa on ajettavana asioita, joista kaikki eivät pidä, tai joihin haluttaisiin vaikuttaa eri tavalla. Niin monta on mieltä, kun on ”miestä”, ja jokainen luulee tekevänsä oikeita päätöksiä. Joskus ne ovatkin ihan suurinta osaa ihmisiä tyydyttäviä, ja samoin jopa eri puoluetovereidenkin mieleen.

Kommentoi

Hae Heilistä