Julkaistu    |  Päivitetty 
Minna Reijonen

Ministerin kanta kauhistuttaa

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) haluaa, että huumeiden käytöstä ei rangaistaisi. Mielestäni ministerin kanta on hyvin vastuuttoman ja pelottavan tuntuinen.

Vihreiden puoluekokous on päättänyt tavoitella luopumista kannabiksen käytön rangaistavuudesta. Vihreät tavoittelevat myös, että pieniä määriä saisi pitää hallussaan ja jopa kasvattaa kannabista omaan käyttöönsä ilman pelkoa rangaistuksista.

Tämä on erittäin vakava suunta, jolle vihreät ovat innokkaasti lähteneet.

Sisäministerin huumemyönteisyys tuntuu hälyttävälle.

Sisäministeri nimittäin vastaa kansalaisten turvallisuudesta. Tämän alaisuuteen kuuluu poliisi ja rajavalvonta. Voiko siis huumemyönteinen sisäministeri olla tehtäviensä tasalla?

Miten käy kansalaisten turvallisuuden?

Jo nyt Suomessa huumeongelma lisääntyy koko ajan. Perheissä on ongelmia. Huumeongelmaa ei ole saatu Suomessa riittävästi hoidettua kuntoon. Yhä nuoremmilla on huumeongelmia.

Huumeiden aiheuttamien ongelmien hoitoon ei ole riittävästi rahoitusta edes nyt. En usko, että vihreiden idea kerätä veroja huumeista ja rahoittaa sillä haittakäytön hoitamista on järkevää.

On yltiöoutoa, jos Suomen huumeongelmaa yritetäisiin hoitaa sillä, että se huumeiden käyttö laillistetaan. Laillistaminen sitä vastoin lisäisi ongelmia.

Ministeri Ohisalo, missä menisi määrällisesti jatkossa laillisen ja laittoman huumemäärän tai käyttömäärän raja? Huumeita ei tule laillistaa.

Miedoista huumeista yleensä siirrytään vahvempiin ja ongelmat syvenevät.

En voi ymmärtää turvallisuudesta vastaavan ministerin arvopohjaa näin vakavassa asiassa.

Kommentoi

Hae Heilistä