Julkaistu    |  Päivitetty 
Kiitos PKKS

Ei voi kuin kiittää

Pääsin sovitusti kello 7 odottamaan PKKS:n leikkausosastolle.

Aika venähti viitisen tuntia, kunnes leikkaussalin ovi aukeni minulle. Eipä tuo haitannut, vaikka olen tarkka sovittujen aikojen pitämisestä. Nimittäin viideksi tunniksi tekemistä riitti: aamu-tv, hoitajien ja toisten potilaiden tarkkailu. Keskusteluakin syntyi: tv-ohjelmista varsinkin Hyasinth nauratti, yksi kertoi porkkanoiden ja lanttujen kypsentämisestä painekattilassa, yksi kertoi vaatimattomasti 900 kilometrin hiihdostaan talvella. Oltiin ihmeen avoimia. Meitä yhdisti sama asia, sairauden hoito, jonka jälkeen elämänlaadun paraneminen.

Päiväkirurginen PKKS ei ole mikä tahansa arvausosasto. Se ulottuu suomalaisten sairaaloiden kärkeen.

Siun Soten alueella toimiva PKKS on vertailussa seitsemäs ja keskussairaaloista toiseksi paras. Edelle pääsevät yliopistolliset keskussairaalat.

Kun potilaat leikkausten jälkeen sijoitettiin koronaa vastaan suojattuihin verhokoppeihin, oli hiljaista. Aamun valjetessa potilas pyydettiin yhteiseen ruokailutilaan, jossa omatoimisesti otit puuroa, juotavaa kahvikoneesta, jääkaapista valmiiksi voideltuja leipiä jukurtin ja vichyn kera. Oli kuin olisi ollut hotellin aamubuffetissa ilman avointa salaatti- ja lihatarjoilua.

Hoitajat moikkasivat ohikiitäessään seuraavaan etappiin. Sanottiin potilaille: ”Muistakaa kävellä!” Leikkauksen jälkeisiä veritulppiakin piti estellä. Teimme työtä käskettyä. Kävelimme ja kävelimme kunnes yksi ovi aukeni sanoen: ei täällä saa kävellä! Puolustauduin sanomalla: käsketty on. Veritulppia on estettävä. Olin kai koronakriittisellä alueella. Lopuksi juoksimme aamupalapöytää ympäri. Ja saatiin juosta. Onko sairaalan yksi osa puhtaampi ja toinen ei? Kunpa olisi myös kuntosaliosasto, uimahalli ja niin edelleen..

Ei voi kun kiittää Joensuussa toimivaa keskussairaalaa, ja kaikkein eniten hoitajia sekä suurkiitos yöllä työskenteleville erityisesti. Tohtoritkin ovat hyvin täsmällisiä. Heidän tietonsa on perfekta, mutta tosin toistettua, kun samat asiat voi lukea sairaalasta mukaan laitetusta paperipinosta. Lääkäriltä pitääkin kysyä muuta tärkeää, jota ei ole paperipinossa.

Hyvän toiminnan takana on aina hyvä hallinto. Kauppakin on asiakkaiden iloksi, kun organisointi ja ihmisten väliset suhteet ovat kunnossa.

Joka päivä kun töihin astelen,

olen hyvin iloinen.

Saan astua paikkaan toimivaan,

jossa jokaista meitä tarvitaan.

Jokainen potilas on ansainnut hyvän hoidon,

sekä turvallisuuden tunteen lämpöisen.

Kommentoi

Hae Heilistä