Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

Isot asiat ja Hasanniemen kesäteatteri?

“Isoja asioita ei kannata ratkoa kiireellä” otsikoi entinen kaupunginarkkitehti Mauno Tuomisto mietteensä Kesä-Heilissä 10.6. Mielipide on painava ja se kannattaa lukea toiseenkin kertaan – ainakin niiden, jotka miettivät Joensuun kaupungintalon ja Carelicumin tulevaa käyttöä sekä mahdollisen konserttisalin kohtaloa.

Muistan hyvin kuinka Pielisjoenlinnaa suunniteltiin museokäyttöön kun entinen työpaikkani, Karjalan tutkimuslaitos sieltä häädettiin.

Onneksi kävi toisin! Kaupungintalon imagomerkitys on Joensuulle yhtä valtava kuten rakennus sinänsä: museoksi sen muuttaminen on lähes mahdoton tehtävä ja ainakin tuskainen tie.

Eräs heitteille jäänyt rakennelma on tätä nykyä Hasanniemen kesäteatteri, jonka katsomo-osa lahoaa pystyyn. Mauno Tuomisto ja Kari U. Pesonen olivat 1970-luvun alussa sen ansiokkaita puuhamiehiä.

Teatteri toimi hienosti vilkkaana kesä-perhe-lapsiteatterina reilut kolme vuosikymmentä ja keräsi kymmeniä tuhansia tyytyväisiä katsojia monipuolisella ohjelmallaan. Teatterin viereinen terassikin oli aktiivikäytössä.

Hasanniemen kesäteatterin täysremontti ei olisi kaupungille mikään iso asia eikä tuhoaisi luontoakaan, mutta sillä alkaa olla todella kiire! Eikö olisi aika toimia ja panna kuntoon Joensuun hieno erilainen teatteriketju: Utran kesäteatterin ja Kaupunginteatterin lisäksi vielä erilainen Hasanniemi?

Kommentoi

Hae Heilistä