Julkaistu    |  Päivitetty 
Rony Ojajärvi

Löytyykö Antikaisen nimi kansalaisaloitteesta?

Nyt tuli perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisella huti, kun hän kritisoi Suomen hallitusta siitä, että valtiomme on taannut muiden euroalueiden valtioiden lainoja 39 miljardilla eurolla.

Suomen talous ei ole eikä voi olla pienuutensa vuoksi omavarainen, vaan taloutemme on vientivetoinen. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän valtiomme talous, työpaikat ja varallisuus ovat riippuvaisia toisten valtioiden taloudesta ja niiden valtioiden yritysten sekä kansalaisten ostovoimasta.

Kun Suomen valtio takaa toisten valtioiden lainan pitääkseen lainamarkkinoiden korkoprosentit alhaisina, Suomi ei turvaa ainoastaan euroalueen vakautta, vaan turvaa myös omaa vientiään ja sitä kautta omaa talouttaan, suomalaisten työpaikkoja ja omaa luottokelpoisuuttaan. Ja jos Antikainen lukisi siitä mistä hän kirjoittaa, hänelle selviäisi, että Kreikan talouskriisi ei johtunut Kreikan huonosta taloudenpidosta, vaan ennen kaikkea Saksan pitkäaikaisesta ja rajusti ylijäämäisestä vaihtotaseesta, joka heikentää euroalueen kansalaisten ostovoimaa sellaisissa maissa kuin Italiassa ja Kreikassa.

Kun Antikainen on niin huolissaan siitä, että Suomi turvaa euroalueen ja oman maansa taloutta 39 miljardin lainantakauksilla, haluankin kysyä mitä mieltä Antikainen on Suomen tulevasta vuonna 2021 tehtävästä 10 miljardin hävittäjähankinnasta, joiden elinkaarikustannukset tulevat maksamaan Suomelle vähintään 30 miljardia ja enimmillään jopa 80 miljardia?

Näistä HX-miljardeista kun puhutaan, alkaa Antikaisen kritisoimat lainantakaukset, eli lupaukset maksaa hädän tullessa, tuntumaan aika pieneltä. Ja jos hävittäjät hankitaan, nämä miljardit eivät ole mitään lupauksia maksaa, vaan ne ovat maksuvelvoite, joka on ankara rasite Suomen taloudelle vuosikymmeniä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Ahonkin mukaan hävittäjiä voidaan hankkia vähemmän kuin 64 hävittäjää. Onko Antikainen samaa mieltä kanssani, että nyt olisi hyvä syy säästää hävittäjistä, että meidän maamme kriittiset toimialat saadaan pidettyä pystyssä?

Hävittäjät eivät tule auttamaan Suomea koronakriisissä, eikä aseteollisuudelle syydetyt miljardit vakauta euroaluetta tai paranna Suomen tai euroalueen kansalaisten ostovoimaa. Päinvastoin viime aikoina esille tulleet paljastukset koko HX-hankkeen korruptoituneisuudesta osoittavat hankinnassa olleen koko ajan kysymys vain omavaraisen USA:n aseteollisuuden rahallisesta tukemisesta.

Onneksi hävittäjähankintojen pysäyttämistä vaaditaan Kansalaisaloite.fi sivustolla julkaistussa aloitteessa, joka on saanut hyvin nimiä. Löytyyköhän Antikaisen ja muiden perussuomalaisten kansanedustajien nimet sieltä lähitulevaisuudessa, jos he kerran haluavat parantaa Suomen talouden hyvinvointia?

Kommentoi

Hae Heilistä