Julkaistu    |  Päivitetty 
Minna Reijonen

Velka närästää EU-Suomessa

Esille on putkahtanut kummallinen ja outo juttu. Suomalaiset olisivat joutumassa maksajiksi. Samaan aikaan veronkierto rehottaa avoimesti.

On järkyttävää, jos Suomi ottaa velkaa, jotta EU voi antaa rahaa muille maille. Nyt kyseessä ei olisi edes rahojen lainaaminen muihin maihin, vaan rahojen suoranainen antaminen. Eniten rahaa annettaisiin maille, joissa veronkierto on hyvin suurta ja räikeää.

Ylen mukaan(22.4.) EU:ssa kierretään veroja vuosittain 823,5 miljardia euroa. Kärkimaina tulee Italia, Saksa, Ranska ja Espanja. Italian osuus on 190,9 ja Saksan 125,1 miljardia euroa. Ranskassa kierretään veroja vuosittain 114,9 ja Espanjassa 60 miljardia euroa.

Julkisen talouden hoito näyttää näissä maissa siten olevan todella huonolla tolalla. Kysyn vaan, olemmeko me suomalaiset todella valmiita siihen, että otetaan velkaa ja annetaan rahat veroja kiertäville EU-maille.

Suomi ei näyttäisi olevan rahan saajien joukossa.

Siis ne maat, jotka hoitavat julkista talouttaan hyvin, rahoittaisivat maita jotka eivät huolehdi taloudestaan.

On ehdotettu, että perustettaisiin 500 miljardin elvytysrahasto. Rahat annetaisiin pahiten kärsineille maille, eli käytännössä eniten veroja kiertäville maille. Jos veroja ei kyseisissä maissa olisi kierretty, ei elvytysrahastoja nyt edes tarvittaisi.

Mikähän siinä mättää, että ei hanakammin ole puututtu tähän mahtipontiseen verojen kiertämiseen? Näyttää sille, ettei ole tarkoituskaan aidosti puuttua.

Jos suunta jatkuu näin, käy pian todeksi yhden valtion taktiikka. Tätä osa puolueista intohimoisesti tuntuu ajavan. Silloin Eu olisi yksi ja sama maa ja valtio. EU hoitaisi meidänkin verotuksen, ei enää Suomi. Olisi yhteinen, sama budjetti, ei enää Suomella omaa. Kansallinen valta murenisi. Fiinimmällä nimellä sitä liittovaltioksi kutsutaan.

Perussuomalaiset vastustavat tätä liittovaltiokehitystä.

Suomen on aika ottaa tosissaan EU:n heikkous varsinkin kriiseissä.

Leväperäisesti talouttaan hoitaneet palkitaan ja nöyrät joutuvat maksajiksi hattu kourassa velkarahalla.

On aika selvittää, kannattaako meidän enää olla EU:ssa. Ollaanko valmiita maksamaan muiden velkoja?

Miten Suomen hallitus on varautunut EU:n mahdolliseen hajoamiseen? Koronakriisissä on keskityttävä nostamaan Suomi jaloilleen, eikä suinkaan etelän verronkiertomaita tukemaan.

Edessä on vakava paikka.

Kommentoi

Hae Heilistä