Julkaistu    |  Päivitetty 
Pyörällä köröttelijä

Korona ajaa ihmiset liikkeelle

Näinä päivinä monikin tuntee että seinät kaatuvat päälle ja lähtee ulkoilemaan. Itse tykkään pyöräillä ja kilometrejä kertyykin kesäisin jokunen. Olen kuitenkin jo monta vuotta ihmetellyt Pekkalansiltaa. Miksi ajoradan ja kevyenliikenteenväylän väliin ei tehdä suojaa? Nyt hiekat ja roskat lentävät ohi ajavien autojen myötä kevyenliikenteenväylälle ja liikkujien päälle.

Lisäksi rautatiesillalla on alhaalla mielestäni ihan liian iso rako, itse en siltaa ylitä pienen koiran kanssa kuin koiran kantaen. Kyllähän sillan saisi pidettyä puhtaana, jos siinä olisi pienempikin rako.

Ja autoilijoille: Kun pyöräilijä ajaa ajoradan varressa, olisiko liikaa pyydetty, että autoilija kiertäisi pyöräilijän kunnolla? Ikinä ei voi tietää horjahtaako pyöräilijä, osuuko tiehen kohta missä pyörä lähteekin keskemmälle tietä. Autoilijalta ei mene montaakaan sekuntia ohittaa tienreunassa menijä kunnolla.

Kanssapyöräilijöille myös vinkki: Jos tulet takaa päin, kun joku ulkoiluttaa koiraa tai liikkuu pienten lasten kanssa, kannattaa hellästi kilauttaa soittokelloa, että edessä olija(t) osaa varautua tuloosi ja kiertää sitten kohteliaan välimatkan päästä. Niin koirat kuin lapsetkin voivat olla arvaamattomia.

Ihanaa kesän odotusta kaikille liikkujille.

Kommentoi

Hae Heilistä