Julkaistu    |  Päivitetty 
Aino Laiho

Vielä Reijoselle

Olen yhä eri mieltä kansanedustaja Minna Reijosen kanssa kotitalousvähennyksen kohdentumisesta vähävaraisiin ja pienituloisiin.

Kun pitkän (50 vuotta) työuran jälkeen eläke on sen suuruinen, että verot on kaikkinensa 1400 euroa vuodessa, ei siinä auta vero.fi:t täyteen kotitalousvähennykseen minkään laskuopin mukaan. Vähennys on siis tarkoitettu nykysäädöksillä parempituloisille.

Vähennystä toki voi käyttää moniin kodinpalveluihin, mikä on varsin tärkeää etenkin ikääntyvän väen tarpeisiin. Mutta kodin remonttien kustannukset nousevat herkästi suuremmaksi, eikä täysmääräistä vähennystä ole mahdollista saada.

Edustaja Reijosen kanssa olen samaa mieltä vähennyksen jako-oikeudesta useammalle vuodelle, mikä toisi yhdenvertaisuutta siltä osin.

Toinen vinoutuma asiassa on vielä, ettei se ole talouskohtainen vaan henkilökohtainen.

Jos taloudessa on puolisot, voivat moelmmat tehdä vähennyksen omasta verotuksestaan.

Yhden ihmisen taloudet lisääntyvät koko ajan, joten tämä olisi huomioitava ja muutettava vähennysoikeus talouskohtaiseksi.

Siis kaksi asiaa, jotka edistäisivät tasa-arvoa kansalaisten kesken. Nämä asiat voisi ottaa esille eduskunnassa, vaikka hallituksen kyselytunnilla. Odotan mielenkiinnolla, ottaako mikään puolue tai edustaja näitä esiin eduskunnassa.

Kommentoi

Hae Heilistä