Julkaistu    |  Päivitetty 
Eräs opiskelija

YTHS:n toiminta huonontunut vuosi vuodelta

Olen Itä-Suomen yliopistolla viimeistä vuotta opiskeleva henkilö. Opintojeni aikana olen vuosittain käyttänyt Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluita.

Palvelut ovat vuosi vuodelta menneet huonompaan suuntaan. Kun aloitin opiskeluni viisi vuotta sitten, sai aikoja niin terveydenhoitajille, lääkäreille, fysioterapeuteille kuin hammaslääkäreille ja suuhygienisteille suht nopeasti, parhaassa tapauksessa jo samalle viikolle.

Ymmärtääkseni myös psykologin vastaanotolle pääsi vielä tuolloin hyvin.

Nykyään YTHS:n aikoja on kuitenkin huonosti saatavilla ja kiireellisemmätkin ajat tuntuvat menevän vähintään kuukauden päähän. Tämä on huolestuttavaa erityisesti silloin, kun opiskelija tarvitsisi apua mielenterveydellisissä asioissa.

Lisäksi erikoislääkärien (esimerkiksi ihotautilääkärit ja gynekologit) palveluita on koko ajan ajettu alas.

Päivystysaikoja niin yleisterveyden, mielenterveyden kuin hammashoidon kiireellisiin asioihin on saatavilla todella huonosti.

YTHS:llä on kiireellinen päivystys kello 8–10, josta päivän aikoja voi tiedustella soittamalla YTHS:lle tuona aikana. Saman päivän päivystysajat on kuitenkin monesti jaettu jo heti alkuunsa, eikä seuraavalle päivälle kiireellisiä aikoja anneta.

Tällöin opiskelijaa kehotetaan joko soittamaan huomenna uudestaan tai ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen, päivystykseen tai Joensuun kriisikeskukseen.

Jos YTHS:llä on ollut muutenkin huonosti aikoja annettavana, on joskus opiskelijaa myös kehotettu menemään yksityiselle. Kuinkahan monella opiskelijalla on varaa mennä yksityiselle puolelle esimerkiksi hammaslääkäriin?

Jotta YTHS:n palveluita on oikeutettu käyttämään, on opiskelijan tullut maksaa Ylioppilaskunnan jäsenmaksu, joka on koko lukuvuodelta 126 euroa, tästä YTHS:n osuus on 57 euroa.

Koska palveluista on kuitenkin maksettu, tulisi myös aikoja järjestyä, eikä opiskelijoita ohjata muualle. Niin julkisen kuin yksityisen puolen palveluiden käyttö maksaa ja on monelle opiskelijalle iso lovi pieneen budjettiin.

Aiemmin mainitsin, että YTHS:ltä on ohjattu myös Joensuun kriisikeskukselle — kriisikeskushan on asiakkaalle ilmainen — liekö tällä opiskelijoiden kriisikeskukselle ohjaamisella ollut vaikutusta siihen, että loka-marraskuussa kriisikeskus ei pystynyt ottamaan uusia asiakkaita, koska oli niin ruuhkautunut.

Kun aloitin yliopistolla, oli YTHS:llä ajanvarauksessa päivystäviä henkilöitä läsnä 8–16 välillä ja ajan sai varattua käymällä paikan päällä. Nykyään tällainen ajanvaraus on auki ehkä kolme tuntia päivässä.

Puhelimitse aikoja voi tiedustella ma–to kello 8–15 ja pe kello 8–14. Puhelinpalveluun vain harvemmin pääsee läpi, ja tämän vuoksi tulee jättää takaisinsoittopyyntö.

Takaisinsoittoa saattaa joutua odottamaan parikin tuntia. Takaisinsoittopyyntöä jättäessä opiskelija voi jättää toiveen siitä, milloin häntä voisi tavoitella, mutta paljon opiskelevalla ei välttämättä ole päivässä hyvää aikaa sille, milloin voisi ottaa puhelun vastaan ja poistua luennolta hetkeksi tämän takia.

Yliopiston käytävillä ei välttämättä myöskään viitsi selittää kaikista intiimimpiä vaivojaan puhelimeen.

YTHS:llä on käytössä myös sähköinen ajanvaraus netissä. Tosin jotta ajanvarausluvan saa, tulee se pyytää soittamalla ensin puhelinpalveluun. Opiskelija ei välttämättä saa varattua aikaa netissäkään, koska pääsääntöisesti kaikki parin kuukauden sisällä olevat ajat ovat varattuja ja pidemmälle menevien aikojen ajanvarauskalenteria ei ole vielä avattu nettiin.

Tällainen palveluiden huonontuminen on todella turhauttavaa ja stressaavaa opiskelijoille. Itselläni on erityisesti huoli opiskelijoista, jotka tarvitsisivat apua mielenterveydellisissä asioissa.

YTHS tarvitsisi lisää resursseja, jotta voisi vastata opiskelijoiden tarpeisiin. Tuntuu että YTHS:n toimintaa suunnitellessa ei ole osattu varautua kasvavaan opiskelijamäärään, esimerkiksi vuosi sitten Savonlinnasta saapuneisiin 800 opiskelijaan.

Vuoden 2021 alusta myös AMK-opiskelijat kuuluvat YTHS:n piiriin.

Karelia AMK:ssa opiskelijoita on tällä hetkellä noin 3700. Kuinka YTHS pystyy vastaamaan myös heidän tarpeisiinsa, kun se ei pysty vastaamaan tällä hetkellä edes yliopisto-opiskelijoiden tarpeisiin?

Kommentoi

Hae Heilistä