Julkaistu    |  Päivitetty 
Ari Savinainen

Ehdotuksia Joensuun kaupungin säästöiksi

Joensuun kaupunki kerää työntekijöiltään ideoita säästökohteista. Meillä olisi muutama ehdotus:

”Nenäliinoja ei saa tilata. Sairaalan poliklinikan roskikset pursuavat, koska ne tyhjennetään enää kerran viikossa.” Ratkaisu ongelmaan: Jokainen siivoaa itse oman työpisteensä ja työviikon loppuessa toimittaa roskat esimiehelleen, joka taas toimittaa ne esimiehelleen.

”Keskellä yötä on soitettava ylilääkärille, jos aamuun tarvitaan sijainen. Yksi ihminen hoitaa kolmen työt”. Ratkaisu ongelmaan: Annetaan lääkärin nukkua, soitetaan lähimmälle esimiehelle, joka soittaa taas lähimmälle esimiehelleen, joka pyytää lopullisen päätöksen henkilöstöpäälliköltä.

Ohjaus pitää tulla aina ylhäältä alaspäin, sillä he tietävät asiat aina paremmin.

Kaikki ”avustava työ” teetetään työkokeiluna ja kuntouttavana työtoimintana työttömillä. Säästetään ns. kelasakot ja lisäksi Joensuun kaupungille maksetaan 10,09 euroa päivässä osallistujaa kohti kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä. Tämähän on tietenkin laitonta, mutta ei siitä ole välitetty tähänkään asti. Luotsi-hankkeen duuniagentit luotsaa kyllä. Johtoportaaseen ei tietenkään saa koskea, heitä tarvitaan tulostavoitteiden seurantaan ja raportointiin.

Kommentoi

Hae Heilistä