Julkaistu    |  Päivitetty 
Jaana Haverinen

Kuka enää uskoo mantraan?

Onnittelut 10-vuotiaalle Kohtuus vaarassa -kansalaisliikkeelle. Toimintanne on arvokasta muistuttaessanne luontoa kunnioittavan kohtuullisen elämäntavan merkityksestä. Vallitseva talouskasvu ja kilpailukyky -mantra on jo aikansa elänyt, kuka enää tosissaan uskoo siihen?

Kulutuksemme ja pahoinvointimme kasvaa, ja Äiti Maa kärsii ja tukehtuu jätöksiimme. Olemme vieraantuneet ja kadottaneet yhteyden luontoon, itseemme ja toisiimme. Tyhjyyden tunteemme ja ahdistuksemme näkyvät yhä pakonomaisempana kuluttamisena, syömisenä ja juomisena, työntekona ja suorittamisena. Kunpa malttaisimme pysähtyä ja kuunnella intuitiotamme, mitä se meille kertoo, kun lopetamme joutavan kiireen ja tärkeilyn.

Jospa hidastaisimme ja vähentäisimme työntekoa ja keskittyisimme olennaiseen: omasta ja yhteisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen. Satsaisimme läheisiin ihmissuhteisiin, kasvispainotteiseen lähiruokaan, ja luonnossa liikkumiseen ja rauhoittumiseen.

Oppisimme nauttimaan yksinkertaisesta ja vaatimattomasta mutta sitäkin antoisammasta elämästä. Kun luopuu korvike-elämästä, voi saada aidompaa ja kestävämpää tilalle: itsekunnioituksen ja elämänilon myötä luonnollisen yhteyden tunteen koko luomakuntaan. Kenties löytää elämälleen syvemmän merkityksen ja tarkoituksen, Äiti Maan ja lähimmäisen rakkauden.

Kommentoi

Hae Heilistä