Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Antero Pesonen

Johto vastuussa Siun soten toimivuudesta, eivät työntekijät

Minulla on viimeisen puolen vuoden ajalta kokemuksia Siun soten toiminnasta vanhempieni asioiden tiimoilta. Molemmat vanhemmistani ovat ysikymppisiä, tosin äitini menehtyi hiljattain.

Äitiäni hoidettiin Siilaisen akuuttiosastolla. Hoito ja huolenpito on tällä osastolla erittäin laadukasta ja sydämellistä.

Työntekijät akuuttiosastolla vaikuttivat olevan omalla ammattialallaan. Isäukko on puolestaan odottanut palvelukotipaikkaa (virallisesti) yli kaksi kuukautta.

Lain velvoite tarjota palvelukotipaikkaa kolmen kuukauden sisällä alkaa täyttyä.

Siun soten on korjattava ripeästi tilanne, jossa palveluasumista joutuu odottamaan kuukausitolkulla. Tämä on Siun soten johdon vastuulla.

Työntekijät kyllä tekevät parhaansa odottajien asioiden eteen. Moitteet hankaluudesta saada omaiselle asumispaikkaa täytyy osoittaa toimivalle luottamushenkilö- ja virkamiesjohdolle.

Jos joku haukkuu palveluohjaajia, niin se on aivan väärä osoite. Kokemuksesta voin vilpittömästi sanoa, että palveluohjaajatkin toimivat erittäin ammattimaisesti.

Isäukkoni oli aluksi kiireellisesti sijoitettuna Koivupihaan Joensuussa.

Työntekijä joutui hänenkin kohdallaan vaikeaan tilanteeseen jatkopaikan järjestämisen suhteen. Asiassa toimittiin kuitenkin loppujen lopuksi vastuullisesti, vaikka resurssien puute johtui Siun soten systeemistä.

Rahaa on saatava Siun soten toiminnan pyörittämiseen tarvittaessa vaikka velkaa ottamalla. Sehän on selvä asia. Työntekijöiden on saatava keskittyä nykyistä enemmän potilaiden ja asiakkaiden hoitamiseen. Siihen heillä on osaaminen.

Johdon toiminnan onnistumista ja systeemin toimivuutta ei mitata sillä, kuinka paljon rahaa pystytään säästämään.

Kommentoi

Hae Heilistä