Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Törmänen

Milloin on meidän vuoro?

Luin Heilin kolumnin ”Melkein jo hyvä liikuntakaupunki” ja mietin seuraavaa:

Itse Pyhäselän Urheilijoiden pitkäaikaisena puheenjohtajana olen iloinnut Joensuun liikuntamenestyksestä, mutta samalla huolestunut epätasa-arvon lisääntymisestä liikuntapaikkojen suhteen. Joensuussa on panostettu Mehtimäen alueeseen liikuntapaikkana todella paljon ja uusi palloiluhallikin on saanut päätöksensä. Lisäksi kaupunkialueen pyöräteitä on kunnostettu ja tehty pyöräilijöille ”punaista väylää” ja rantaraittikin on vielä tulossa.

Me täällä Hammaslahdessa ihmettelemme, milloin on meidän vuoro?

Muuualla Joensuun maaseutualueilla on hienot sisäliikuntahallit ja urheilukentät (Eno, Kiihtelysvaara), meillä ei mitään. Alakoulun onnettoman pieni liikuntasali on ollut suljettu jo vuoden ja yläkoulun pieni liikuntasalikin menee remonttiin moneksi kuukaudeksi.

Ulkoliikuntapaikat ovat surkeat. Hammaslahden urheilukentän peruskorjaus on suunniteltu jo vuosia sitten, mutta toteutus siirtyy ja siirtyy.

Pyhäselän Urheilijat on valtakunnan tasollakin tunnettu urheiluseura, mutta surkeampia harjoitusolosuhteita, mitä meillä on, tuskin mistään löytyy.

Niittylahden koulun yleisurheilukenttä meni viikko sitten siirtotilojen aiheuttamien maastotöiden takia remonttiin, eikä Reijolassakaan ole ollut vuosiin yleisurheilulle sopivaa kenttää.

Urheilukenttiä ei siis ole koko entisen Pyhäselän alueella muuta kuin peruskunnostusta odottava Hammaslahden urheilukenttä. Sisäliikuntaa varten, kun Hammaslahden yläkoulun liikuntasalin remontti alkaa, on Hammaslahdessa jäljellä vain vankilassa oleva sali. Salia ei voi koulu käyttää eikä juuri muutkaan.

Elävä maaseutu ja lasten näkökulmasta käsin lähiliikuntapaikat olisivat ensiarvoisen tärkeitä liikunnan ilon ja urheilun ”pohjien” luomiseen sekä harrastuneisuuteen ohjaamiseen, että niitä huippuja ja menestystäkin tulisi.

Jos nyt vaikka ennen sitä uimahallin remonttia olisi jo meidänkin vuoro! Tuntuu vain siltä, että meitä ei muisteta, ellemme anna kuulua itsestämme, siksipä kirjoitan tänne.

PS. Tarvitsemme myös sen ihan oman alakoulunkin tänne!

Kommentoi

Hae Heilistä