Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Puhelimella voi myös puhua

Sähköinen viestintä ja älypuhelimet ovat tulleet jäädäkseen ja niillä on kieltämättä omat etunsa. Sähköposti sopii hyvin asiaviestintään, koska siitä jää aina dokumentti, jota voi kaikessa rauhassa tarkastella itselle sopivalla hetkellä.

Älypuhelimen valloitus on ollut murskaava tämän päivän maailmassa. Minusta on järkyttävääkin huomata, että aamulla bussipysäkillä istutaan nenä kiinni puhelimessa, polkupyörällä ajetaan lapsi tarakalla ja äidin tai isän huomio älypuhelimessa, autoa ohjatessa puhutaan älykännykkään.

Miten on mahdollista, että ihminen tarvitsee koko ajan jotain tietoa?

Huomiota ei kyllä liikene kanssaihmisille luontaisella tavalla. Poissa on reipas käden heilautus ja aamutervehdys vastaantulevalle – monelle se voi olla ainoa elävä kontakti koko päivänä ja katkaista ikävyyttä.

Samoin on puhelujen laita.

Puhelimessa välittyy aidosti keskustelijoiden mielentila ja jo pelkästä äänestä tuttava voi aistia monenlaisia asioita, ongelmiakin, ja näin voi varovasti ohjata keskustelua syvemmäksi. Minä liputan kyllä oikeiden äänipuheluiden puolesta – onhan mukavaa jutella ystävän kanssa ja pohtia syntyjä syviä ja heläyttää välillä raikuva nauru elämän kommelluksille.

Kommentoi

Hae Heilistä