Julkaistu    |  Päivitetty 
Juha Leinonen

Eläkeläinen ansaitsee oman lippunsa Ilosaarirockiin

Kylläpä kirpaisi ja alkoi mietityttää.

Olin itse aktiivisesti tekemässä Ilosaarirockia, kun päätös eläkeläisten vapaalipuista tehtiin. Elimme tuolloin vuotta 1991 ja 20-vuotisjuhlia vietettiin Laululavalla.

Tuolloin rokki ei nauttinut hyvästä imagosta niin kuin tänään. Ennakkoluulot nuorisoamme kohtaan olivat jyrkät. Näin syntyi ajatus kutsua vanhempi sukupolvi katsomaan, mitä ne rokkarit siellä rokissa puuhailevat.

Saimme tästä ideasta runsaasti hyvää palautetta. Ennakkoluulot rokkareista ja julkisuuskuvasta alkoivat muuttua.

Tänään kaikki on toisin. Eläkeläiset tulisi huomioida paremmin tämän päivän Ilosaarirockissa. Eläkeläiset, nuo eiliset nuoret rokkarit, ansaitsevat oman lippunsa.

Nyt tulisi miettiä, mikä on eläkeläisen lippu? Monet heistä eivät elä isolla eläkkeellä. Eivätkä jaksa rokata kolmea päivää aamusta iltaan. Yhden päivä eläkeläishinta voisi olla oiva ratkaisu tähän.

Eläkeläiset huomioidaan jalkapallopeleissä ja teattereissa, miksipä ei Ilosaarirockissa.

Maksan itsekin vielä jäsenmaksuni Popmuusikoille. Kun olin nuori rokkari, halusi äitinikin maksaa jäsenmaksua kannatusjäsenenä. Kävipä hän muutaman kerran jopa Laululavalla.

Kerronpa samalla toiveeni Ilovaarirokin suhteen. Ettei siitä tulisi tehdä eläkeläisten rokkia. Eikä uutta Ilosaarirockin Sulo-klubia. Nyt ollaan jo aika lähellä.

Alangot olivat oiva ratkaisu. Ilovaarirokin takanahan on ollut menneinä vuosina Grand Old Rockers -yhdistys, joka koostuu paikallisista rokkareista – niistä, jotka perustivat Joensuun Popmuusikot ry:n ja aloittivat Ilosaarirockin 70-luvulla.

Tapahtuma luotiin, kun huomattiin etteivät nämä yhä rokkaavat rokkarit ole enää tämän päivän Ilosaarirockin päälavakamaa. Tapahtuma syntyi siis tilauksesta.

Sen helmi on ollut pääesiintyjä, joka poikkeaa valtavirrasta. Näin löytyivät ne legendaariset ulkomaiset esiintyjät.

Tämän päivän tapahtuma tarvitsee jotain vastaavaa. Jonkun ainutkertaisen pääesiintyjän. Meidän ei tarvitse mennä enää 60- tai 70-luvuille.

Ilovaari on vanhan hyvän ”grand old rockin” festari, jota myös tämän päivän nuoretkin kuuntelevat. Samalla se on ollut entisten joensuulaisten kokoontumisajo. Sellaisena se huomennakin jatkukoon.

Tämän päivän rokkarit ovat huomisen eläkeläisiä.

Kommentoi

Hae Heilistä