Julkaistu    |  Päivitetty 
Vuosia tilannetta seurannut

Lastensuojelussa on hätätilanne

Vuosien ajan on tullut tietoa siitä, että kaupungin lastensuojelu ei toimi, ja mikä sitäkin vakavampaa, että siellä tehdään myös virheellisiä päätöksiä.

Arvoisat poliitikot puolueesta riippumatta, ette enää voi lyödä päätänne pensaaseen ja teeskennellä, ettette tiedä asiasta mitään.

Lastensuojelun toimimattomuus on ilmiselvää, ja tuottaa vaikeasti traumatisoituneita isiä ja äitejä. Näiden ihmisten hoitaminen tuottaa kaupungille myöhemmin moninkertaiset kustannukset kunnolla resursoituun lastensuojeluun nähden.

Jokainen yksittäinen toimimattomuus ja jokainen virheellinen päätös sisältää monen ihmisen murhenäytelmän. Jos lastensuojeluresurssit olisivat riittäviä, päästäisiin varhemmin auttamaan perheitä ja monissa tapauksissa näin välttämään kaikkia osapuolia traumatisoivia ja kalliita huostaanottopäätöksiä.

Monet erotilanteessa olevat vanhemmat kokevat tulleensa pahasti kaltoin kohdelluiksi lastensuojelun taholta – näin ei voi jatkua. Tässä on hätätila. Tähän on kiireesti saatava iso muutos.

Uudelleen resursoitaessa lastensuojelua on pakko nähdä ja ottaa huomioon sen työn äärimmäinen kuormittavuus henkilöstölle, joka joutuu näitä vaikeita arvioita, ratkaisuja ja päätöksiä tekemään.

Lastensuojelu on nyt pistettävä kokonaan uusiksi ja resursoitava todellisten tarpeiden mukaan. Siihen on tehtävä tarvittavat henkilöstömuutokset ja -lisäykset.

Tämä on vakavin ja kiireellisin toimenpide, joka Joensuun poliitikoilla on käsissään. Puoluepolitikointi sivuun ja yhdessä laittamaan lastensuojelu uusiksi.

Kommentoi

Hae Heilistä