Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Ruoho

Eläkeläisten rokkilippu takaisin

Ilosaarirockilla menee hyvin. Tapahtuma on jo vuosia näyttänyt mahtinsa ja myynyt liput loppuun.

Luulen, että monet meistä, nyt jo eläkkeellä olevista, olemme tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa nykyiseen tilanteeseen. Olemme tukeneet tapahtumaa monin eri keinoin, kävijöinä tai talkoolaisina ja opettaneet myöhemmin myös lapsemme omalla työllään osallistumaan tapahtuman järjestämiseen. Iso osa joensuulaisista on majoittanut rokkiin tulijoita, syöttänyt ja hoivannut niin kuin omiaan, olivatpa käypäläiset sitten lastemme kavereita tai meitä vanhempia, ja näin olemme omalta osaltamme varmistaneet ainakin myönteisen ilmapiirin leviämisen Ilosaarirockista ja joensuulaisista ympäri maata.

Osa joensuulaisista on ihan konkreettisestikin laittanut perheen rahat kiinni Ilosaarirockiin, silloin kun asiat olivat toisin ja tapahtuman jatko oli vaakalaudalla.

Nyt moni meistä entisistä, tapahtumassa vuosikausia viihtyneistä, kituuttaa pienellä eläkkeellä. Tässä tilanteessa kun tapahtuma tuottaa voittoa ja voi hyvin, tuntuu epäoikeudenmukaiselta, että meiltä yli 65-vuotiailta on viety pois mahdollisuus käydä haistelemassa ilmaiseksi vanhoja tuulia ja kuuntelemassa musiikkia, kun sen vielä voimme tehdä. Jos meitä vähävaraisia, tapahtumaan pyrkiviä eläkeläisiä on niin paljon, että se vaarantaa rokin talouden, nostakaa ikärajaa tai ainakin pitäisi olla mahdollista ostaa edullisempi eläkeläislippu.

Työ, jonka teette eläinsuojelun ja ilmaston eteen, ansaitsee kunnioituksen. Samoin se, että tuette yksinäisiä ja syrjäytymisvaarassa olevia vanhuksia Sosiaaliturvayhdistyksen kautta. Melkoista ennaltaehkäisytyötä olisi meidän muidenkin yksinäisten, rokkiin vielä halajavien, tukeminen tavalla tai toisella. Viisasta harkintaa jatkossa toivoen ja odottaen.

Kommentoi

Hae Heilistä