Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Tonald Tramp

Presidentti Tonald Tramp valittiin Amerikan Yhdysvaltojen presidentiksi ensimmäisellä kierroksella. Koskaan ei USA:n vaaleissa kukaan presidentti ole tullut valituksi noin vanhana ilman toista kierrosta.

Tämä mediasuuruus ja tunnettu televisioesiintyjä tuli tunnetuksi yritys- ja viihdemaailmassa juuri samoista ominaisuuksistaan kuin nyt presidenttinäkin. Häntä piti ylistää jatkuvasti ja hänen nimensä piti näkyä joka paikassa. Hänen kannattajiensa enemmistö koostui valkoihoisista miehistä, sekä islamin ja maahanmuuton vastustajista.

Presidenttinä hän on hyvää pataa niiden valtionpäämiesten ja kaikkien muidenkin kanssa, jotka kehuvat hänen ainutlaatuisuuttaan ja suuruuttaan. Esimerkki presidentin käytöksestä on se, kun hän sanoi, että Lontoon pormestari on alimittainen ja vahingollinen koko Englannille. Kauppapolitiikan takia Tramp voi nimitellä ketä tahansa ja miksi tahansa. On onni, ettei herra presidentti Tramp sentään voi päättää yksin kaikista maansa asioista. Jos näin olisi, niin kyyti olisi kylmää hänen arvostelijoilleen. En halua loukata ainutlaatuista suuruutta, koska itsesuojeluvaisto se on minullakin. Samako lie syy Suomenkin korkeimmalla valtiojohdolla? Ei sieltäkään soraääniä kuulu.

Entäpä, jos laitetaan maamme etu etusijalle ja aletaankin kehua häntä, olipa syytä taikka ei? Kauppahan se on tärkeää Suomellekin.

Kommentoi

Hae Heilistä