Julkaistu    |  Päivitetty 
Eläkeläinen

Tuure Boelius Suven avauksessa

Joensuun kaupunki teki erinomaisen valinnan kutsuessaan Suven avauksen esiintyjäksi tubettaja ja laulaja-artisti Tuure Boeliuksen, joka on luontevuudessaan ja ilmaisutaidoissaan valloittava esiintyjä.

Tuuren kutsuminen on onnistunutta myös siksi, että hän on nuoria ja kaikenikäisiä puhuttelevalla tavalla välittänyt sanomaa erilaisten seksuaalisten suuntautumisten arvokkuudesta ja kaikkien samanarvoisuudesta riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta.

Suven avaukseen kokoontuvilla lapsilla on siellä kyllä muuta ajateltavaa kuin suositun esiintyjän homous. Joka sitä tulee ajatelleeksi, toivottavasti huomaa, ettei homoudessa ole hävettävää eikä pilkattavaa.

Haluan siis kiittää Joensuun kaupunkia ohjelmavalinnastaan.

Päivänkodin johtaja, kaupunginvaltuutettu Kikkis Mikkola epäili, sopiiko Suven avaus Laulurinteellä kaikille perheille, jos siinä esiintyy Tuure Boelius, joka on valittu vuoden homoksi ja on tunnettu homoihastumisesta kertovasta biisistä ”Lätkäjätkä-Ville”.

Totean, että on hyvin valitettaaa, jos tilaisuus ei sovi jollekin ryhmälle, mutta ehkä heidän sitten pitää jäädä pois.

Tämä ryhmä ei voi sanella suuren yleisötilaisuuden ohjelmaa eikä varsinkaan Mikkolan esittämällä syrjivällä perusteella.

En tiedä, onko ohjelmassa homoihastumisesta kertova kappale, mutta sekin voisi auttaa seksuaalisuuttaan pohtivaa lasta tai nurota. Kenellekään siitä ei pitäisi olla haittaa.

Kommentoi

Hae Heilistä