Julkaistu    |  Päivitetty 
Kikkis Mikkola,

Kikkis Mikkolan vastine medialle

Tällä viikolla olen saanut lukea median lukijoita ohjaavia raflaavia otsikoita ja juttuja itsestään.

Miksi?

Siksi, että kerroin vanhempien olleen yhteydessä allekirjoittaneeseen ”Suven avauksen” artistin tähden esitellen hänet kaikkien tiedossa olleilla faktoilla.

Ilmeisesti se, että käytin kristittynä ja KD:n edustajana hänen titteliään ”vuoden homo” oikeutti lehtien otsikot ja häivytti kirjoitukseni ytimen.

Ydin oli: Toivoin päättäjänä sitä että 6-12 -vuotiaiden kouluaikaan kuuluvan laulutapahtuman sanat ja sisältö tukisivat lapsuutta ja lastenkulttuuria.

Eli parhaimmillaan artisti tukisi lapsuutta laulamalla sitä mitä lapset muutenkin laululavalla laulavat ja vähimmillään artisti laulaisi pyydetyn kappaleen ohjelmistostaan.

Näin mahdollisimman moni perhe kokisi tapahtuman itselleen sopivaksi.

Kun kirjoitin selvästi, että ”minulla ei ole Tuurea vastaan mitään”, tarkoitin sillä sitä että minulla ei ole mitään Suven avauksen artisteja tai heidän seksuaalista suuntautumistaan vastaan. Toki artisti on koulutoimen tuoma esikuva lapsille.

Kommentoidakseni eri lähteitä: Yhteydenottoja tuli enemmän kuin 2-3, ne tulivat eri henkilöiltä monista seurakuntayhteyksistä. Osalla huoli oli Tuuren edustamista arvoista ja hänen seksuaalisuudestaan ja osalla materiaalista, jota Tuuresta löytyy.

Ja kyllä, tässä yliseksuaalisessa kulttuurissa toivoisin lapsille kasvurauhaa ja sellaisia koulun tuomia idoleita, että se kengännauhojaan solmimaan harjoitteleva kuusi- tai seitsemänvuotias ei löytäisi esikuvaansa vielä youtubesta ”panopuuhissa” tai kertomassa ensimmäisestä kerrastaan.

Suven avaus on upea Joensuun tapahtuma ja ylpeyden aiheemme. Soikoon laulu jatkossakin ja kehittyköön tapahtuma eteenpäinkin koko kansan tapahtumana.

Koulutointa kiitän asiallisesta vastineesta.

Kommentoi

Hae Heilistä