Julkaistu    |  Päivitetty 
Olli Kauppinen, Mika Vanhanen ja Markku Pyykkönen

Joensuun kaupungin vastine Kikkis Mikkolan mielipidekirjoitukseen

Joensuussa vietetään perinteistä Suomen Suven avausta tänä vuonna 35. kerran. Suomen Suven avauksen toteutuksesta ja ohjelmistosta vastaa tapahtumaa varten perustettu työryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti ympäri vuoden oman työn ohella edistämään tapahtumaa. Tapahtuman työryhmä ja tapahtumasta vastaava Joensuun kaupungin koulutuspalvelut toivovat, että Suven avauksen ohjelmasta ja järjestelyistä uskalletaan antaa palautetta sekä käydä keskustelua. Pelkoa palautteen antamisesta ei kenelläkään tulisi olla.

Tänä vuonna tapahtuman artistivieraana Joensuuhun saapuu Tuure Boelius, joka esittää yhden kappaleen. Tähtiartistivieras on valittu Suven avaukseen musiikillisin perustein. Lisäksi Tuure Boelius esiintyy lauantaina 1.6. valtakunnallisessa ja televisioidussa YleXPop -tapahtumassa Joensuun kauppatorilla.

Tuure Boelius on tunnettu suomalainen muusikko, näyttelijä ja tubettaja, jonka tuntevat sadat tuhannet nuoret kautta maan. Hänen kappaleitaan on kuunneltu ja sosiaalisen median julkaisujaan katsottu miljoonia kertoja. Tuure Boelius tunnetaan muun muassa osallistumisesta Tanssii Tähtien Kanssa -televisio-ohjelmaan ja hänet on valittu vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi vuonna 2018. Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi valitaan henkilö, joka toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta ja rauhaa edistävällä tavalla ja joka ottaa aktiivisesti sekä rakentavasti osaa Euroopasta käytävään keskusteluun. Vuoden nuori eurooppalainen tuo esille eurooppalaisille yhteisiä arvoja ja antaa positiivista kuvaa eurooppalaisuudesta.

Suven avauksen ohjelma on monimuotoinen. Perinteisten laulujen, Suvivirren ja Karjalaisten laulun lisäksi ohjelma sisältää kaksi kantaesitystä. Aikaisemmin Heikki Kirkisen kirjoittama Suven avaus on lausuttu. Tänä vuonna se lauletaan Mika Vanhasen säveltämänä. Toisena kantaesityksenä kuullaan keväinen lastenlaulu Karhunpesän vieraskirja, jonka on säveltänyt joensuulaisten hyvin tuntema musiikkimies Onni Muikku. Suven avauksen johtaa kapellimestari Mika Hirvonen ja säestää Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikolla. Juontajana toimii luokanopettaja Perttu Kivivuori. Lisäksi esiintymässä nähdään myös Sirkus Supiaisen lapsiryhmä. Tilaisuus lähetetään YLE Areenassa ja se on katsottavissa myös jälkeenpäin.

Suven avauksen työryhmä ja koulutuspalvelut pahoittelevat, jos artistivieraan valinta tai tapahtuman ohjelmisto on aiheuttanut mielipahaa.

Suomen Suven avauksen puolesta,

Olli Kauppinen, koulutusjohtaja
Mika Vanhanen, suven avaus -työryhmän puheenjohtaja
Markku Pyykkönen, tapahtumapäällikkö ja työryhmän jäsen

Kommentoi

Hae Heilistä