Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Saukkonen

Kansanedustajien työn vaativuudesta ja vähän parrastakin

Marjatta Räty kirjoitti ”Erilaisina. Ihmetellen” -kirjoituksensa lopussa: ”Lopuksi toivotan kaikille valituille kansanedustajille onnea ja menestystä vaativassa työssänne.Taivaan Isä teitä siunatkoon.”

Mitä tulee tähän työn vaativuuteen, niin se vaativin osa on jo tehty, tulla valituksi.

Missä tulee esille työn vaativuus, Marjatta Räty kertokoon.

Olen seurannut kansanedustajien työtä 50 vuotta, joten uskallan väittää, että suuri osa edustajista istuu tuppisuuna suurimman osan kansanedustajakaudestaan.

En arvosta kansanedustajia, sillä olen katsonut uutisissa näytettyjä vilauksia eduskunnasta, ja liian paljon on tyhjiä paikkoja salissa. Missähän lienevät kansanedustajat?

Viime vaaleissa en löytänyt kelvollista ehdokasta, joten jätin äänestämättä, kuten olen jo 40 vuotta tehnyt.

Ehkä suurin syy eduskuntaan pyrkimiseen on korkea palkka (ei palkkio), sillä hyvin harva kansanedustajaksi valittu kyvyillään pystyisi neljässä vuodessa liki 400  000 euron ansioon.

Ritva Mikkilä kirjoitti ”Karvoitusasiaa”. Jos lähdetään selvittämään asiaa alkuihmisten tasolle, niin ehkä jokainen uros eli mies oli joka puolelta karvainen, mutta se ei ole haitannut ihmisten lisääntymistä.

Eikä parta miestä tee huonommaksi, päin vastoin, saattavat partaiset miehet olla älykkäämpiä kuin parrattomat.

Näistä ulkoministereistäkin pidän älykkäämpänä Erkki Tuomiojaa, vaikka hänellä olikin Ritva Mikkilän määrittelyn perusteella huolittelematon parta. Mutta silti hän saattoi olla älykkäin kaikista ulkoministereistä.

Kaikille parta ei edes sovi herkän ihon takia, mutta joillekin miehille pitkä parta antaa mielikuvan, että on mies eikä mikään miehen kuva.

Mitä taas tulee Ritva Mikkilän esiin tuomaan suukotteluun, ehkä parran tarkoitus onkin pitää naiset loitolla.

Lopuksi vielä vihje naisille: allergisten kärsimysten välttämiseksi jättäkää ne voimakkaat hajusteet laittamatta, kun menette kauppaan.

Kommentoi

Hae Heilistä