Julkaistu    |  Päivitetty 
Jussi Wihonen

Suomalaisten puolella

Vaalit kuumentavat tunteita ja asialinjalla on vaikeaa tai mahdotonta pysyä. Rony Ojajärvi otti minut tähtäimeensä 6.3 mielipidekirjoituksessa.

Perussuomalaiset ei kohtele maahanmuuttajia massana, toisin kuin hän väittää, vaan kaikki ovat yksilöitä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti kantaa puheessaan 3.3. Joensuun kävelykadulla viimeaikaisiin raiskaustapauksiin.

Mitään uutta ja outoa niihin ei liity.

Maahanmuuttajiin liittyvät rikokset ovat olleet tiedossa 30 vuoden ajan. Jokainen voi vetää johtopäätökset, mistä tämä johtuu? Ruotsi on karmea esimerkki.

Meillä on syrjintään nollatoleranssi. Mutta siitä olemme huolestuneita, että turvallisuus on heikentynyt useissa kaupungeissa, etenkin Oulussa ja Helsingissä.

Humanitaarinen maahanmuutto on poliittinen valinta.

Näkemyksemme on, että meidän kannattaa auttaa siellä, missä sillä saadaan aikaan paras vaste. Näin esimerkin valossa kiintiöpakolaisten ottaminen ei auta maailman pakolaisongelmaa lainkaan, kun leireissä on kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Kaiken huipuksi Suomi on harvoja EU-maita, jossa kiintiöt ovat ylipäätään käytössä. Perheenyhdistämisen osalta meillä on voimassaoleva lainsäädäntö.

Meillä on varaa auttaa omalla panoksellamme hädänalaisia.

Kehitysavun pitäisi olla vapaaehtoista, jokainen voisi laittaa resurssiensa mukaan.

Suomen tehtävä ei ole olla koko maailman globaali sosiaalitoimisto, vaan ensin suomalainen työ ja yrittäminen, ja jos aikaa ja rahaa jää, maailman parantaminen. Olemme sydämellisiä, kaikille.

Huono maahanmuuttopolitiikka rasittaa julkista taloutta ja sosiaaliturvajärjestelmää.

Seurauksia ovat korkeammat verot, rapautuvat palvelut, kalliimmat asunnot, eriytyvät asuinalueet ja koulut ja matalammat palkat.

eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentoi

Hae Heilistä