Julkaistu    |  Päivitetty 
Eero Reijonen

Järkeä metsäkeskusteluun

Keskusta julkaisi metsälinjauksensa viime viikolla. Itse metsänomistajana olen linjaukseen tyytyväinen. Viime aikojen keskustelut siitä, miten metsänomistajien tulisi metsiään käyttää, tai lähinnä, miten metsänomistajien metsänkäyttöä tulisi rajoittaa, on mielestäni jo lähes loukkaavalla tasolla.

Valtaosa Suomen metsänomistajista on yksityismetsänomistajia. On pitkälti näiden metsänomistajien ansiota, että maamme metsät ovat säilyneet hyvässä kunnossa. Hyvin hoidettu metsä on myös kasvattanut hiilinieluamme. Tässä olisi kiitoksen, eikä haukkujen paikka.

Keskustelujen luonne opposition puolelta on huolestuttava, koska samalla kun yksityismetsänomistajan oikeuksien rajaamisesta paasataan, käy metsänomistajarakenne läpi isoa muutosta. Valtaosa metsänomistajista on sitä ikäpolvea, jonka vastuulta metsät siirtyvät seuraavalle sukupolvelle.

On tärkeä helpottaa edelleen sukupolvenvaihdosta, että kiinnostus metsää kohtaan säilyisi nuoremmalla sukupolvella. Myös vihervasemmiston uhkailu kiinteistöveron ulottamisesta maa- ja metsätalousmaalle on torjuttava.

Metsäteollisuuden osuus Suomen vientituloista on yli 20 prosenttia. Metsäteollisuus on myös merkittävä työllistäjä meillä Itä-Suomessa. Metsäteollisuus on Suomen toiseksi suurin teollisuuden ala.

Metsät ovat olleet ja tulevat olemaan voimavaramme. Ei viskota kapuloita omiin rattaisiimme.

eduskuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi

Hae Heilistä