Julkaistu    |  Päivitetty 
Rony Ojajärvi

Perussuomalaisten äänestäjille

Olen nähnyt Karjalan Heilissä perussuomalaisten vaaliehdokkaiden kirjoituksia. Viimeisin oli 20.2., jossa puolueen vaaliehdokas Jussi Wihonen esitti, että perussuomalaiset eivät halua heikentää maahanmuuttajien oikeuksia.

Tämän näennäisyysväitteen kaataa kuitenkin puolueen retoriikka, jossa maahanmuuttajista tehdään yhtenäinen massa, joka on syyllinen kaikkiin Suomen ongelmiin oli kyse sitten kestävyysvajeesta tai alati pahenevasta alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä (jonka syyt ovat aivan muualla kuin kulttuurieroissa tai kansalaisuudessa).

Tämän perussuomalaisten viljelemän retoriikan takia maahanmuuttajien turvallisuus ja oikeudet ovat de facto heikentyneet, koska ihmiset ovat peloissaan alkaneet kohdistaa syrjintää ahkeria ja tunnollisia ihmisiä kohtaan, jotka sattuvat vain omaamaan eri ihonvärin tai olemaan eri uskonnon edustajia.

On erittäin tärkeää muistaa, että perussuomalaisten tavoitteena on lopettaa KAIKKI humanitäärinen maahanmuutto. Tämän tavoitteen kiistäminen perussuomalaisena tarkoittaisi puolueen puheenjohtajan selvän linjauksen kieltämistä.

Humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen kokonaan käytännössä tarkoittaa, että Suomeen ei saisi tulla enää yhtäkään perhettä, naista tai lasta konfliktimaista, kuten Syyriasta.

Tätä näkemystä perussuomalaiset perustelevat sillä, että ihmisiä täytyy auttaa heidän kotimaassaan ja pakolaisleireillä. Samalla kuitenkin perussuomalaiset ovat ajaneet ja ajavat jatkossakin kehitysapurahojen lakkauttamista, koska ”ei kuulu meille”. Ristiriitaista?

Perussuomalaiset ovat kiinnittäneet useissa kirjoituksissaan kuitenkin huomiota tärkeisiin aiheisiin, kuten vanhustenhuoltoon, ilmastonmuutokseen ja lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tämän lisäksi Halla-Ahon kriittinen suhtautuminen Suomen hävittäjähankintoihin on positiivista. Näillä hyvillä näkökulmilla ei ole kuitenkaan minkäänlaista merkitystä, kun todellisuudessa puolueen ensisijainen vaatimus on jotain niin epäinhimillistä kuin kaiken humanitäärisen maahanmuuton lopettamista.

Mitä jäisi ihmisyydestä jäljelle, jos kaikki maailmassa muuttuisivat perussuomalaisiksi eivätkä haluaisi enää auttaa toinen toistaan, koska ihonväri, kulttuuri tai uskonto ei ole itselle tuttu?

Silloin olisi pahuus voittanut maailmassa ja uskon, että jokainen, jopa perussuomalaisten vaaliehdokas, tietää tämän syvällä sydämmessään. Onneksi lopulta aina hyvyys voittaa.

Kommentoi

Hae Heilistä