Julkaistu    |  Päivitetty 
Reijo Jeskanen

Tulevan Joensuu-talon tulee koota kuntalaiset yhteen

Joensuusta puuttuu tällä hetkellä julkinen tila aktiivista kansalaistoimintaa varten.

Harrastus- ja kulttuuritoiminta sekä musiikki ansaitsevat kaipaamansa paikan. Toimivat, esteettömät ja edulliset tilat mahdollistaisivat monipuolista kulttuuria ja yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa, Joensuun sosiaalidemokraatit muistuttavat.

Kaupunki tekee ensi vuonna selvityksen kulttuuritiloista. Tässä työssä tulee huomioida myös laajemmin koko järjestökentän tarpeet. Demareiden mielestä nyt pitää kuunnella kuntalaisten ja toimijoiden mielipiteitä herkällä korvalla ja hakea hyviä kokemuksia muualta Suomessa. Tätä kautta löydetään paras ratkaisu myös Joensuulle.

Mikäli kaupunki päätyy rakentamaan uuden musiikkitalon siihen tarvitaan myös monipuoliset harrastus- ja kulttuuritoiminnan tilat. Taloon olisi mahdollista sijoittaa musiikkikoulutuksen lisäksi Riverian näyttelijäntyön koulutus. Sopiva paikka Joensuu-talolle voisi olla Ystävyydenpuisto, jolloin siinä olisi lähellä myös kirjastopalvelut.

Joensuu-talon suunnittelu tulee aloittaa jo tällä valtuustokaudella. Vireä kaupunki kaipaa kaikille avointa ja aktiivista kansalaistoimintaa, joka edistää kaupungin vetovoimaa ja yhteisöllisyyttä. Tätä kaupungin on syytä entistä vahvemmin tukea.

Kommentoi

Hae Heilistä