Julkaistu    |  Päivitetty 
Veroeuroille

Tapaus Autoilijantie

Vuodesta toiseen keväinen sohjo lilluu sulamisvesipatjoineen Hammaslahdessa Autoilijantien katuosuudella, jonka päässä on niin sanotut vanhustentalot osin kotihoitoa tarvitsevine asiakkaineen.

Liikkumisen apuvälinettä kuten rollaattoria tai sähköavusteista kevytkulkuneuvoa käyttävän on vaikea päästä kodistaan ylämäkeen muutaman sadan metrin päähän taajamakeskustaan palveluineen.

Katuosuus on luokiteltu kunnostuskategorian luokka 3:een, mikä valitettavasti näkyy ”koron kera” väylän kulkukelpoisuudessa. Runsaslumisina talvina katu kapenee niin, että autojen turvalliseen sivuuttamiseen tarvitaan omakotiasukkaan pihaliittymän suuta, sikäli kuin se on jaksettu ahertaa auki.

Kadun aurausta arvon luokituksessa tehdään vasta ilta kymmenen jälkeenkin, joten on inhimillistä, että osalla oman liittymän aukaisu jää seuraavalle päivälle.

Sulamisvesien poiston jouduttaminen asianmukaisin kunnossapitotoimenpitein ( esimerkiksi hulevesikaivojen sulatus, katuaurauksen kaventavien penkkojen poisto) on jäänyt lupauksen asteelle.

Onko kohde liian kaukainen ja kunnollista kulkuväylää tarvitsevat luokassa ”vähemmän tärkeä määrältään vähäinen”?

Kuitenkin kyse on kunnallisveroa maksavista. Sitä vastaan tämä hyvin lyhyt umpikadun pätkä lie hoidettavissa tasokkaammassa luokkajaottelussa.

Kommentoi

Hae Heilistä