Julkaistu    |  Päivitetty 
Kalevi Asikainen

Hyvää Uutta Kautta Jipolle!

Olen vuodesta 2000 lähtien saanut seurata JiiPee/Jipon kotipelejä. Taisi mennä pari kautta niin, että näin ne kaikki. Mielenkiintoa lisäsi se, että kentällä vipelsi vanhoja tuttuja Ilomantsin ja Tohmajärven ajoilta. Viime syksynä Jippo palkitsi meidät uskolliset faninsa nousemalla Kolmosesta Kakkoseen. Tunnettu tosiasia on, että sarjasta putoaminen käy helposti, mutta nouseminen onkin sitten isomman työn takana. Onneakin tarvitaan.

Nousun myötä Jippoa odottaa ihan uudet mahdollisuudet saada näkyvyyttä mediassa. Veikkausliiga, Ykkönen ja Kakkonen ovat Palloliiton agendalla, Kolmosen järjestelystä vastaa Palloliiton piirit. Jipon nimi komeilee ensi kesänä vakio-, moniveto- ja muillakin listoilla. Teksti-TV seuraa pelejä livenä.

Viime kauden joukkue oli  –  niin kuin sanonta kuuluu  –  lupauksia antava. Mutta ilman merkittäviä vahvistuksia, ei sillä isoissa peleissä olisi jakoa ollut. Ennen kuin alkoi kuulua hienoja uutisia merkittävistä vahvistuksista, ennätin itse muistella sellaisia pelimiehiä kuin Tarmo Koivuranta ja Tuomas Korpela muutaman vuoden takaa. Toiveeni jopa ylittyvät. Toni Tahvanainen ”istuisi” vielä mainiosti porukkaan.

Seuran puuhamiehillä on nyt urakkaa muun muassa ottelutapahtuman järjestämisisessä: kuulutus, äänentoisto katsomossa, puoliajan mainoskuviot ja ennen kaikkea yleisön houkutteleminen. Jippo-kioski on jo legenda. Pääsylipun lunastaneiden joukosta voitaisiin arpoa parille kilo kahvia. Vaimo saattaisi päästää ”ukkonsa” seuraavaankin peliin.Taktisia ohjeita huutelen sitten katsomosta.

Lopuksi: FC Hertta ansaitsee myös kiitokset viime kaudesta. Sen ja Jipon nousun myötä Joensuun maine hyvänä palloilukaupunkina koheni huomattavasti. Ja mikä parasta: kaupungin omien poikien ja tyttöjen ansiosta. Jalkapallo on sentään pelien kuningas ja kuninkaiden peli!

Kommentoi

Hae Heilistä