Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Heinähuvasta Kihaus Folkiin

Rääkkylän entinen kunnanjohtaja, kunnalisneuvos Ilkka Simanainen piti 29. kesäkuuta Rääkkylän koulukeskuksen auditoriossa mainion luennon aiheesta Heinähuvasta Kihaukseen.

En mene luennon yksityiskohtiin, koska ainakin Kaarina Kainulainen on ansiokkaasti kirjoittanut siitä Kihaus Folk -lehdessä. Minulla ei ollut tietoa siitä, että Rääkkylään oli mahdollisuus saada 1970-luvulla Karjalainen kansanmusiikkikeskus.

Kihausareenasta olin toki kuullut. Kihausareenahan kaatui aikanaan niin sanotusti kotikonnuilleen. Vastustajien mielipide vaikutti päättäjiin voimakkaasti ja hommasta luovuttiin, vaikka siihen olisi saatu 70 prosentin valtionapu. Simanainen sanoo, ettei hän ole katkera areenan kaatumisesta, mutta sen sijaan kansanmusiikkikeskuksen melkein elävältä hautaaminen häntä harmittaa.

Kansanmusiikkikeskus olisi Simanaisen mukaan tuonut Rääkkylään ja koko Pohjois-Karjalaan työtä ja toimeentuloa sekä kansainvälisyyttä. Simanaisen mukaan hankkeelle oli luvassa opetusministeriön rahoitusta.

Kunnallisneuvos Ilkka Simanainen on tehnyt suuren työn kerätessään tiedot tähän luentoonsa lehtikirjoituksista, kokousten pöytäkirjoista ja yksityisiltä ihmisiltä, koska arkistoa ei kuulemma ole.

Kiitos Simanaiselle tästä luennosta ja aiemmista Rääkkylä-aiheisista luennoista. Rääkkylä-seuran verkkosivuilta niitä on mukava lueskella.

Kommentoi

Hae Heilistä