Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Uutistulvassa

Heti kun delfiet (lue delfiinit) on saatettu syrjäisestä Suomesta salaisen asiantuntevasti kotivesilleen ihailtaviksi, niin maailmaa puhuttavat ihastuttavat uutiskuvat nuoresta kaunottaresta, joka lastenhoidon ja kotitöiden lomassa täyttää niukkaa vapaa-aikaansa takamustaan kuvaten, ja ja niinpä syntyy ”belfie”.

Täytyy onnitella maailman uutistoimittajia ja kuvaajia jotka ehtivät rasismin, nälänhädän, luonnon katastrofien ja USA:n uskottavan rehelliseltä vaikuttavan vaaliteatterin lisäksi vielä kaikkia salaa takamustaan kuvaavia ikuistamaan.

Merkille pantavaa on myös eräiden naismiljardöörien niukka vaatetus. Vähän väliä olkainrihmasta kierähtää ulos silikonisäkki, ja taas osuvat uuraat toimittajat paikalle  –  sääliksi käy moinen vaatteen puute, mutta sehän voitaisiin kätevästi ratkaista säästämällä joittenkin kulttuurien runsaasta kankaan käytöstä hiukan jämiä, niin ettei kenenkään tarvitsisi olla lähes alasti jatkuvasti. Se jos mikä edistäisi kansainvälistä inhimillistä tasa-arvoa?

No, ihailtavaahan on, että tässä nautinnollisessa kuvatulvassa maailman päättäjät ehtivät huomioimaan, etteivät kotivaltion rajat taida ollakaan itsestäänselvyys. Suuren maailman kouliintunut kauppa-agentti Trump suunnittelee jo entisen salaisen agentin Putinin kanssa maailman kansojen rajoja uusiksi.

Pohjolassakin herättiin ja huomioitiin, että Ruotsissakin on vielä miehiä. Suomen presidenttikin joutuu taas työskentelemään hartiavoimin niin, että pian 100-vuotias Suomi-neito säilyisi edelleen suhteellisen pitkänä ja solakkana eikä presidenttimme Facebook-sivustolle ilmaantuisi hymyilevää kasvoprofiilia ja tekstiä: ”Rakas, sinustahan on tullut pullukka”.

Mutta vielä ovat asiat hyvin  –  Sipilä komentaa arvostelua kohdannutta talousarviotaan, kikyä ynnä muita suomalaisia koskettavien pitkän linjan ehdotelmistaan tiedottavat poliittisen vakuuttavan puhetaidon kovennetulle jatkokurssille  –  itse pääministeri kohentaa uskottavan tiedottamisen pulmallisia kohtia öisin lentokentällä sähköpostitse, tai mikä se valtiomme salainen viestin liekään. Pääasia, ettemme menetä tietovuotojen vuoksi kansallisen uskottavuutemme rippeitä.

Lopuksi on todettava, että kotomaassamme on edelleen rauhaisia aamuja, jolloin vielä voi nauttia lintujen laulusta, tuoksutella puita ilman että vastaan törmäilee ainuttakaan pokemonia tai muuta suunnistusvälinettä, puhumattakaan jatkuvasta hellittömästä tietsikka-puhelimen tuijottelijoista!

Kommentoi

Hae Heilistä