Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

Elämän ihmeellisyyksiä

Olen viime aikoina lukenut lehtiä ja seurannut muutakin mediaa, mikä ei yleensä kuulu harrastuksiini. Suosittelen kaikille mediapaussia!

Pitää sanoa, lukemisen yms. perusteella, että suomalainen journalismi on täynnä valeuutisia Pohjois-Karjalaa myöten ja kenties täysin tahatontakin propagandaa.

Muutama miete vääristyneestä mediavaikuttamisesta, suoranaisista suomalaisista valeuutisista.

1) Media: sen juttujen perusteella sodanlietsonta tarkoittaa”uuskielellä” rauhaa, militarismi varsinkin (asekaupat, niiden jokapäiväinen uutisointi ja Venäjän aloittaman Ukrainan sodan tiimoilta, vertaa Orwell!)

2) Luonnonsuojelu: se tarkoittaa Joensuussakin vihervasemmistonkin kannattamaa nykymaiseman luonnontuhoamista P-Karjalassa (vertaa Kukkilinnun puisto ja jokimaiseman sekä ev.lut. kirkon edustan tuhoaminen, kaupallistaminen)

3) Liikunta: se tarkoitaa nuorison liikkumattomuutta ja TIER-lautojen kaupallistamista koko Suomessa (vertaa sähkölautojen suosiminen, mikä ei edistä sitä liikuuntavaatimusta tippaakaan, josta hurskaisesti paljon puhutaan, esimerkiksi presidentti Sauli Niinistön suulla)

4) Opetus: se tarkoittaa, että kouluissa jatkossakin saa mekkaloida, älyvapaasti käyttää tunneilla älylaitteita ja kännykkää ( mikä tarkoittaa opetuksen varsinaisten tehtävien alasajoa ja opettajien ammattitaidon nollaamista kasvattajina, vanhemmista ei enää kasvattajiksi muutenkaan eikä mitään älylaitetta voi tietenkään kieltää...)

5) Sananvapaus: se taas tarkoitaa sitä, että kaikki keltaisen lehdistön ja tv-uutisvyöryn yksipuolinen hölynpöly on samaa kuin totuus - ja sitä että annanmme kaikki henkilökohtaiset tietomme kansainvälisten kaupustelu-markkinointifirmojen käyttöön ja laulamme Oodia ilolle EU-Natomarkkinoilllakin pankkikorttia heilutellen. Tervetuloa vapaan maailman yhteisöön!

Siis eläköön Uusi uljas maailma! Kuka muuten siitä joskus kirjoittikaan? Orwellin ohella, muistatko?

Kommentoi

Hae Heilistä